Politika

[ Izvor: Danas ]

29. 07. 2021. 14:57 13

Đilas: Srbijom vlada neofašistički režim

Opasna i prljava kampanja prorežimskih tabloida pojačava se iz dana u dan - nezavisni mediji označeni su kao „produžena ruka mafije“, „zaštitnici koljača“, a sve po, kako navode, „Đilasovom komandom“. Tako je danas svetlost dana ugledana naslovnica lista Alo u kojoj se list Danas optužuje da poziva na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Đilas vadi Velju i Mesara iz zatvora“, naslov je glavnog teksta ovog tabloida, a u podnaslovu stoji: „Mediji pod kontrolom tajkuna zabrinuti za ljudska prava ubica i koljača; U Danasu osvanuo sraman tekst pod naslovom - Srbija ima jednostavan izbor, ili Vučić ili Srbija - kojim se poziva na likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića“. Informer takođe tvrdi da „Đilasovci Belivuka i Mesara izvlače iz zatvora“ te da „hejterski mediji, po naređenju tajkuna, zasipaju javnost strašnim lažima sa ciljem da izazovu haos u državi“.

- To što Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici rade profesionalnim medijima i novinarima je još jedan dokaz da Srbijom vlada neofašisticki režim koji je spreman na sve da bi ostao na vlasti - ističe za Danas predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On se nada „da su sada to shvatili i oni koji godinama odbijaju da prihvate tu činjenicu“.

Lider SSP-a najavio je da će sutra održati konferenciju za novinare, povodom medijske kampanje u kojoj se on označava kao saradnik kriminalnog klana i neko ko želi da ubice izvuče iz zatvora „i da napravi haos u državi“.

- Ne postoji nijedan argument kojim su strašne i opasne tabloidne tvrdnje potkrepljene, jer jednostavno nisu istinite. Nezavisni mediji se danima bave slučajem uhapšenih članova kriminalne grupe jer je to u interesu javnosti. Kao što je i u interesu javnosti da čuje ono što su Veljko Belivuk i Marko Miljković rekli pred tužiocem, a što predstavnici vlasti pokušavaju da sakriju. Belivuk je naveo da mu je Vučić tražio različite usluge, dok je Miljković kao svoju vezu u državnim strukturama označio ministra policije Aleksandra Vulina. Posao medija, kao i tužilaštva, jeste da istraže ove navode, dok je „posao“ tabloida, koji predstavljaju produženu ruku vlasti, očigledno da podmetanjem i spinovima pokušaju da ućutkaju svaku kritičku reč - istakao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati