Politika

Direktno.rs

17. 06. 2021. 13:16 33

Šormaz opalio po kineskoj vakcini! Šta će mu reći šef?

"Kineska je loša vakcina, moramo nabaviti više Fajzer vakcina", napisao je narodni poslanik Dragan Šormaz na Tviteru i direktno prozvao državni vrh i Aleksandra Vučića. Predsednik se kune u kinesku vakcinu, koju je i sam primio, a sad mu poslanik forsira američku vakcinu.

Šormaz malo pa malo izvali nešto što neće biti po volji predsedniku. Podsetimo se onog bisera iz februara prošle godine pred epidemiju kada je rekao da svima koji se razbole od korone, treba naplatiti lečenje osim trudnicama, penzionerima, maloletnicima i socijalnim slučajevima". Tu objavu je ubrzo obrisao, ali građani sve pamte.

Ovaj put se i složio sa šefom Vučićem, da opasnost nije prošla i da će se koronavirus vratiti na jesen. 

- Naravno da će se Covid-19 vratiti na jesen! 1. Nije se dovoljno stanovništva vakcinisalo. 2. 70% vakcinisanih je (mnogi na nagovor lekara) primilo kinesku, lošu vakcinu. Do jeseni moramo promeniti obraćanje o potrebi vakcinacije, ali moramo nabaviti više Fajzer vakcina!!! - tvitovao je Šormaz, na šta su drugi reagovali:

- Nije Sinofarm loša vakcina, samo slabija od ostalih. Znam puno ljudi koji su je primili, radili test na antitela i imaju pristojan broj. Nije toliko nagovor lekara koliko da je ima najviše - glasio je odgovor tviteraša, pa je naprednjak nastavio.

Veliki korona stručnjak tako je preneo šta druge zemlje rade kada je reč o imunizaciji i ponudio je svoje dokaze zašto je kineska vakcina "loša" i nije efikasna.

- Loša je, sami Kinezi kažu 74% efikasnost, Brazil i Emirati kažu da je ispod 65%, naročito slabo štiti starije od 65 godina! Fajzer je 97,5% efikasan! I najgore u svemu je što ne štiti duže od šest meseci, a imunolozi u USA tvrde da će Fajzer i Moderna štiti dve godine - rekao je poslanik SNS i preporučio proveru antitela nakon vakcinisanja.

- Vlada je radila odgovorno, nabavila ono što ima, a tada se nije znalo kako će se koja pokazati! Ja nisam pisao o prošlosti, nego o tome šta nas čeka! Sada se treba potruditi da kupimo efikasnije vakcine. Samo kažem, za nekoliko meseci proverite antitela, pa neka se ponovo vakcinišu ako bude trebalo! Moja majka je primila kinesku vakcinu, nije htela da čeka na neku drugu - završio je Šormaz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati