Politika

Direktno.rs

13. 06. 2021. 15:08 28

Šta će Andrej Vučić na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu?!

Da izbori za mesne zajednice u Novom Sadu proteknu što brže, jače i bolje pobrinuli su brat predsednika Andrej Vučić i gradonačelnik Miloš Vučević posetom odborima i SNS članovima. Ovi izbori i posete svakim satom podsećaju na nemile događaje u Lučanima (džipove, ćelavce, pretnje), ali i ostatku Srbije kada je SNS u opasnosti od poraza.

Kao što smo već pisali od jutros, danas se održavaju izbori za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, a ceo grad je pod opsadom mišićavih kratko ošišanih momaka u džipovima koji ljude uz pretnje, kako kažu građani, odvoze na glasanje. I dok nezavisni kandidati doživljavaju napade, a policija ne izlazi na poziv, naprednjaci i javno na mrežama pozivaju svoje članstvo da glasaju, više ne krijući da stoje iza ove ujdurme.

Žarko Mićin, inače funkcioner SNS, šef kabineta gradonačelnika Vučevića, na Instagramu je javno uputio podršku njihovim kandidatima i postavio sliku sa članovima SNS Bistrica i Gavrilo Pricip, a na ovoj fotografiji našli su se i Vučević i Vučić mlađi. Sam naprednjak je potvrdio i obelodanio kako brat predsednika deluje u Novom Sadu na izborima za mesne zajednice?!

Nejasno je šta su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i brat Aleksandra Vučića, Andrej Vučić uoči izbora radili i šta podržavaju kada se zna da ovi izbori ne trebaju da imaju nikakve veze sa političkim partijama, jer Zakon propisuje drugačije.

No zakon, kako je to napredna stranka više puta pokazala nije toliko bitan, a sve ovo podseća na lokalne izbore u Lučanima 2018. godine, kada su otkriveni džipovi bez saobraćajnih oznaka koji su patrolirali Dragačevom i pretili građanima da mora da se glasa za SNS. 

Tada je bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović, koja je dan provela u policijskoj stanici u Guči gde su saslušavani članovi Saveza za Srbiju, tamo otišla po njegovom nalogu. Po čijem su nalogu džipovi u Novom Sadu sigurno nećemo zvanično saznati.

Ono što je sigurno jeste da se danas u ovom gradu naprednjaci služe starim, oprobanim taktikama. Tu su džipovi, opasni momci, aktivisti koji jure građane sa spiskovima i cepaju letke nezavisnih kandidata.

Pitanje je da li postoji nešto što SNS nije u stanju da uradi kako bi pobedila, i to na izborima za - mesne zajednice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati