Politika

[ Izvor: N1 ]

08. 06. 2021. 11:35 5

"Bojkot opozicija da izađe zajedno na izbore"

Profesor Akademije umetnosti i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da je "ovog trenutka na političkoj mapi Srbije jedan neverovatan sociološki politički fenomen - sve što bi u drugim prostorima uzdrmalo stranku na vlasti, ovde je učvrsti". "Ja kao Siniša Kovačević još uvek bih voleo da se nađe taj zajednički imenitelj da ta bojkot opozicija izađe zajedno, zato što ima više stvari koje nas spajaju, nego koje nas razdvajaju", kaže on.

Na pitanje o budućnosti opozicije, pitao je „koje“.

- Koje opozicije, one koja sebe naziva opozicijom, a pod Vučićevim je šinjelom ili ove takozvane bojkot opozicije. Suština je u sledećem, ovog trenutka je na političkoj mapi Srbije jedan neverovatan sociološki politički fenomen - sve što bi u drugim prostorima uzdrmalo stranku na vlasti, ovde je učvrsti - rekao je Kovačević u Novom danu na N1.

Prema njegovim rečima, „Narodna stranka nije još sigurna hoće li izaći na izbore“. Na pitanje šta treba da se promeni, kaže „pre svega pristup medijima“.

- Favorizacija vođe, činjenica da je vođa nosilac svih lista… Ja kao Siniša Kovačević još uvek bih voleo da se nađe taj zajednički imenitelj da ta bojkot opozicija izađe zajedno, zato što ima više stvari koje nas spajaju, nego koje nas razdvajaju - kaže on.

Kako je rekao, „opozicija je takva kakva je“.

- Ako niste zadovoljni tom opozicijom, pravite novu, vrlo prosto. Nije tako teško registrovati politički pokret ili stranku, pa hajde - kaže on.

Istakao je da je stav Narodne stranke po pitanju Kosova da je to „integralni deo Srbije“.

- Sada i zauvek i da se ne može nijedan misleći i odgovorni narod odreći mesta svog prarođenja, odreći mesta na kom su rođenje najlepše srpske žene i najlepše srpske pesme i mesta na kome je rođena i država i crkva i jezik. Naravno, stav Narodne stranke je i da taj prostor jednako pripada i Albancima koji su tamo rađali svoju decu i sahranjivali svoje roditelje, samo što tu postoji distinkcija između otadžbinskog prostora i zavičajnog prostora i da neke pametnije i mudrije generacije mladih Albanaca i Srba tu treba da traže odgovor - kaže Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati