Politika

Direktno.rs

01. 06. 2021. 12:32 7

Tepić najavila Alimentacioni fond: Briga o deci i samohranim roditeljima, a ne bratiji (VIDEO)

Danas na Međunarodni dan roditeljstva, pokrećemo incijativu za izradu alimentacionog fonda. Taj državni fond mora da obezbedi sigurnost za veliki, a najranjiviji broj dece i roditelja. Zbog toga smo pokrenuli izradu našeg zakona o alimentacionom fondu, to bi trebalo da bude državni fond koji će garantovati sigurnost deci i samohranim roditeljima. Fond bi isplaćivao alimentaciju roditelju već od pokretanja brakorazvodne parnice ili od pokretanja postupka za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice, najavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Za razliku od prethodnih konferencija gde smo govorili o nepočinstvima ovog režima, ovog puta SSP pokreće inicijativu koja je usmerena na male i obične ljude, koji se svakodnevno suočavaju sa borbom za sopstvenu egzistenciju -  istakla je Tepićka , a potom navela predloge Stranke slobode i pravde koji se tiču zakona o alimentacionom fondu.

- Taj državni fond mora da obezbedi sigurnost za veliki, a najranjiviji broj dece i roditelja. Zbog toga smo pokrenuli izradu našeg zakona o alimentacionom fondu, koji ćemo usvojiti kad smenimo ovu štetočinsku vlast. To bi trebalo da bude državni fond koji će garantovati sigurnost deci i samohranim roditeljima. Taj fond bi isplaćivao alimentaciju roditelju već od pokretanja brakorazvodne parnice ili od pokretanja postupka za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice -  navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

- Fond bi stupio na snagu odmah, a ako bi govorili o sumi - okvirno bi bilo 12.000 dinara po detetu, u odnosu na potrebe dece i na mininimalnu zaradu. Iznos bi bio ekvivalentan sudskoj odluci, naravno - objasnila je Tepićka. 

Ona je dodala, dodajući da je sramota države što se ne vodi brigu o skoro 300.000 samohranih roditelja. Kako je navela, na neki način ovaj fond već postoji ako se u obzir uzmu "stotine miliona evra koje završavaju u džepovima partije i bratije".

- Na sramotu onih koji sebe nazivaju državom, dok decu lečimo SMS-om... Ako uzmete u obzir da smo otkrivali, dakle stotine miliona evra za džepove bratije i partije Mali, Kisić..., to je sasvim dovoljno da deca i samohrani roditelji bezbrižno žive - dodala je Marinika Tepić.

Obraćanje Marinike Tepić mogli ste pratiti uživo na našoj Fejsbuk stranici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati