Politika

[ Izvor: Mediji ]

28. 05. 2021. 17:05 16

Vesna Pešić: Vučić organski mrzi demokratiju i opoziciju kao takvu

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće pristati da vrati demokratiju u Srbiji, zbog toga što on "organski mrzi demokratiju i opoziciju kao takvu".

- Vučić ne bi bio Vučić kada bi oslobodio medije i RTS, i vratio demokratske izbore. On je protiv demokratije, on je autentični autokrata koji hoće i mora sve da zna, i da upravlja svim i svačim, čak i nevažnim stvarima. Vlast mu je jedina briga - kazala je Pešić za portal Tacno.net.

Ona je ocenila da opozicija u Srbiji nije dovoljno borbena, jer se suviše orijentisala na to da traži izborne uslove i medije, što je ocenila da je isto kao da traže da Vučić preda vlast.

- Greška je to što je opozicija usvojila osnove velikosrpskog nacionalizma i što je bojkotovala lokalne izbore - navela je Pešić.

Kako je kazala, da se danas bavi politikom, ona bi se "tukla" za mesne zajednice, lokalne samouprave i gradove u kojima opozicija ima najviše šanse.

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema Vučiću, konstatovala je da to što predsednika Srbije Zapad još uvek tretira kao faktor mira i stabilnosti - govori o njegovoj nezaintesovanosti za Srbiju.

- Zapad, naime, smatra dovoljnim to što su najslabije tačke u regionu pod vojnom paskom njihovih snaga. Vučić to zna, ako bi slučajno rešio da zapuca, odmah bi dobio neprijatan odgovor - rekla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati