Politika

[ Izvor: Mediji ]

12. 05. 2021. 14:09 2

Ambasador Izraela o "izjavi" da je "Srbija priznala Kosovo"

Ambasador Izraela u Beogradu Jahel Vilan na hitnoj konferenciji za novinare izjavio je da tokom gostovanja u programu TV Prva nije rekao da je Srbija priznala nezavisnost Kosova, već da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom Amerike. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je da su tvrdnje da je Srbija potpisala sporazum sa Kosovom u Vašingtonu netačne i da je reč o "svojevrsnom bezobrazluku".

- Izjavio sam da je u Vašingtonu Srbija potpisala sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama i da je Kosovo potpisalo sporazum sa SAD. Nisam naveo da je Srbija priznala Kosovo - rekao je Vilan na konferenciji za novinare u Ambasadi Izraela.

On je dodao da je pokušao da bude što profesionalniji kao diplomata, i otvoren što je više moguće.

- Bilo je neprofesionalno sa moje strane, zbog čega se izvinjavam. Ono što očekujem od vas je, molim vas ne stavljajte u moja usta ono što nisam rekao. Ako nisam bio dovoljno jasan, pitajte. Verujte mi, pokušaću da odgovorim na sve. Želim da se svi usaglasimo da sve što kažem bude napisano kako sam rekao -napomenuo je on.

Nikola Selaković rekao je prethodno za TV Prva da su navodi koje je izneo ambasador Izraela netačni i da je reč o svojevrsnom bezobrazluku. Selaković je, pokazujući dokumenta pred kamerama, istakao da su predstavnici Beograda i Prištine potpisali dva različita dokumenta.

- Ambasador Izraela je rekao da su oni to uradili (priznali Kosovo) pod pritiskom SAD. To znači da je naš predsednik izdržao taj jezivi pritisak u sred Vašingtona - rekao je Selaković.

On je ponovio da su Vučić i tadašnji premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potpisali dva različita "papira" i naveo da u dokumentu koji je potpisao Hoti stoji da su "Priština i Izrael saglasni da se međusobno priznaju".

- U dokumentu koji je potpisao predsednik Vučić stoji da je Srbija, odnosno Beograd saglasan da otvori privredno, državno predstavništvo u Jerusalimu do 20. septembra 2020. godine kao i da izmesti ambasadu do 1. jula 2021. godine - naveo je šef srpske diplomatije.

On je istakao da je Vučić potpisao dokument u kome se ne pominju ni Kosovo ni Priština, dok je sa druge strane, "Izrael podlegao pritiscima kojima naš predsednik nije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati