Politika

Direktno.rs

07. 05. 2021. 20:20 5

"Institucije štite Palmu umesto da se stave u službu istine"

To što policija ekspresno reaguje na prijave Dragana Markovića Palme i poziva svedoka čiji identitet je nezakonito otkrio, čovek osumnjičen za pedofiliju i organizovanu prostituciju, da da izjavu u njegovom privatnom gradu Jagodini još je jedan dokaz da postoji namera da se svedoci i žrtve Palminih monstruoznosti zastraše - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

U otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

Ako je već država priznala da ne postoje uslovi za nezavisnu istragu u Jagodini, kome je palo na pamet da svedoka koji je još 24. aprila prijavio policiji pretnje i uznemiravanja sada zove u Palmin privatni grad Jagodinu, kršeći tako logiku i zloupotrebljavajući zakonsku proceduru.

Zahtevamo od svih institucija da prestanu sa pokušajima da zaštite Palmu i da se stave u službu istine i pravde tako što će svedocima i žrtvama obezbediti poseban status. Umesto lova na svedoke i žrtve, to je posao, policije, tužilastva i sudova. Ukoliko ne počnu da rade bićemo prinuđeni da zaštitu za naše građane tražimo od međunarodnih tela za zaštitu ljudskih prava.

SSP zahteva da svedoka, koji je prvi progovorio o svemu što se dešava na Palminim bunga-bunga  žurkama nadležni saslušaju u Beogradu i tako pokažu da zaista žele da saznaju istinu, a ne da maltretiraju one koji više neće da ćute.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati