Politika

Direktno.rs

06. 05. 2021. 13:29 7

Vučić: Šapić nije ni prošao pored školske ustanove

Ujedinjenje Srpske napredne stranke i pokreta SPAS odjeknulo je na srpskoj političkoj sceni kao prvorazredna vest, pogotovo u svetlu pređašnjih stavova Aleksandra Vučića o svom imenjaku Šapiću, kojeg je smatrao manje obrazovanim pomagačem Dragana Đilasa koji je za njegov račun tukao ljude.

Na sednici GO SNS Vučić je kazao da Šapić batina i trpa pare u svoj džep.

- Ne krijemo se ni od koga. Pobedili su nas, već danas kažu da zajednički Janković, Đilas, Jeremić, Šapić imaju, a nema nikakve razlike između njih, jedan pogledom, a drugi odmah batina. Jedan pogleda na neki projekat, drugi odmah trpa pare u džep. Tako su radili zajedno u gradskoj skupštini i u Demokratskoj stranci.
Komentarišući pisanje „Blica“ da je u rukama predsednika opštine Novi Beograd, Aleksandra Šapića, „ključ za beogradske izbore" 2018. godine, Vučić je izjavio:

- Ako je ključ za Beograd u Šapićevim rukama, onda vlast imaju Đilas i Šapić. Nema nikakve razlike između njih, osim što je Đilas, o kojem veoma loše mislim zbog tragičnih dugova koje je ostavio u Beogradu, tragične medijske vladavine, a Beograd bio prljav, bez građevina, bez ikakvog rada i napretka, ali je svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji nego što je to Šapić. Ako će Šapić da odlučuje o tome, on je bio njegov pomagač i za Đilasov račun je tukao ljude, gde ovaj naređuje, sećam se tog u Ralji, sopotskoj opštini, dakle, oni su se već dogovorili, onda oni imaju vlast i ja im onda čestitam na tome. SNS će svakako biti ozbiljna opozicija vlasti Đilasa, Šapića i svih ostalih koji su već jedanput urušavali ovaj grad.
U intervjuu Kuriru, početkom 2018. godine, Vučić je rekao da Šapić "nije ni prošao pored bilo kakve obrazovne ustanove".

- Siniša Mali je postigao jednu stvar, voleli ga ili ne, manje smo zaduženi za razliku od perioda u kom su Đilas i Šapić vladali Beogradom. Značajno manje zaduženi. Za razliku od njihove elite, koja ne može da se pohvali ni prosečnim ocenama na fakultetima u Beogradu - izjavio je Vučić i dodao da misli upravo na Šapića.

U istom intervjuu Vučić je istakao da "gde kod Đilas okom tu Šapić skokom"
- Za razliku od njih koji samo čeznu i mnogo se nadaju situaciji u kojoj će opet moći da tuku građane kad ih nešto pitaju - gde Đilas okom, tu Šapić skokom, kao što su tukli, recimo, gospodina Rankovića u Ralji, kao što su tukli malu Sanju Džolić ovde ispred Skupštine grada, a vlast im je služila samo da enormno uvećavaju svoje bogatstvo, ja sam od toga veoma uplašen - naveo je Vučić.

Histerija protiv Đilasa i Šapića koja je u tom periodu vladala u režimskim medijima pred beogradske izbore, navela je lidera SPAS-a da konstatuje kako je uz Đilasa najnapadanija osoba u medijima.

Podsetimo, Aleksandar Vučić najavio je juče da će se desiti ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića.
- Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju - rekao je Vučić i tako potvrdio da će Šapić biti njegov favorit za Beograd. 

Šapić je izjavio da će prihvatiti predlog Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, dodajući da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da već, možda, od juna dve stranke budu deo zajedničke organizacije.

- Već sam se jednom kandidovao za gradonačelnika Beograda, ima logike da budem kandidat na beogradskim izborima sledeće godine - izjavio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati