Politika

Direktno.rs

07. 05. 2021. 06:58 12

Tviteraši: Spoj Vučića i lažnog doktora dokaz da SNS gubi Beograd

Vest koja je obeležila jučerašnji dan da se pokret SPAS Aleksandra Šapića ujedinjuje sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića, izazvala je brojne komentare i reakcije na društvenim mrežama. Komentatori uglavnom podsećaju na čuveni intervju Šapića nedeljniku "Vreme", od pre tri godine, u kojem je kategorički tvrdio da nikakvog dogovora sa SNS ne može biti.

- Svaka dva dana izlaze saopštenja kako SNS-a, tako i njenih najviših funkcionera, koja govore da sam najgori pljačkaš, hohštapler, siledžija, batinaš i ni sam ne znam više kakve sve vrste najprostačkijih uvreda iznose, koje nijedan iole pristojan i dostojanstven čovek istrpeo ne bi. Radi se o ljudima koji promovišu tu vrstu ponašanja koju čine klevete, mržnja, optužbe, najgnusnija vređanja... - rekao je Šapić za "Vreme".

Ipak, kako se vremena menjaju, Šapić, koji je tada tvrdio da može biti Sveti Petar, ali da dogovora sa SNS ne može biti, jer se on zalaže za sve suprotno od onoga kako se SNS ponaša, okrenuo je ćurak i postao najbolji prijatelj naprednjačkog lidera.
Zarad fotelje gradonačelnika Beograda o kojoj sanja već godinama, jer mu je Novi Beograd postao tesan, Šapić sada izjavljuje kako sa radošću prihvata poziv Vučića za ujedinjenje i kako je logično da baš on, pored toliko naprednjaka sa dugogodišnjim stažom u stranci, bude Vučićev kandidat za gradonačelnika.

- Izuzetno je važno da saradnju u politici sa određenim ljudima i organizacijama pravite na osnovu zajedničke politike, stavova i pogleda na ključne stvari. To ne može ni jedna trgovina da nadomesti. Da nemamo poslednjih nekoliko godina slične i za važne državne stvari čak i identične stavove do ovoga ne bi došlo - izjavio je Šapić medijima.

Ovakvo do sada neviđeno konvertitstvo nije moglo da prođe bez reakcije javnosti.
- Nema dogovora, samo ujedinjenja. Vučićev fetiš su lažni doktori - napisao je dojučerašnji potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić. 
- Mislim da je sledeći korak da Šapić uzme Vučićevo prezime... - smatra Smiljan Banjac, sportski novinar.
- Sumnjali ste da u nenameštenim istraživanjima javnog mnjenja SNS stoji loše u Beogradu? Nakon današnje objave formalne kupovine Aleksandra Šapića, više nema dileme. Pobeda u Beogradu je moguća, ako budemo principijelni i pametni - mišljenja je Vuk Jeremić, lider Narodne stranke.
- Poziv SNS na ujedinjenje sa SPAS Aleksandra Šapića jasno upućuje na zaključak da SNS nema većinu u Beogradu. Kao i da nemaju kandidata koji može da dobije izbore u Beogradu. Dakle, ukoliko do ujedinjenja dođe (u šta ne sumnjam) još jedna perjanica iz DS iz 2010. postaje naprdnjak - konstatovao je Slobodan Milosavljević, nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke.
- Ujedinjavanje (utapanje ili kako god) SNS i SPAS? Vučić dobro meri korist i troškove. Mislim da su u izbornom smislu troškovi ovde veći nego dobit. Ali ne zaboravite mnogo važniju stvar za ovu priču - Gradski odbor SNS u Beogradu i Nebojša Stefanović - ukazuje Boban Stojanović, politički analitičar.
- Oni se udružuju oko svojih interesa, mi moramo građanima da ponudimo suprotno - udruživanje oko javnog interesa! Nema prečeg interesa u ovom trenutku - poručuje Zoran Lutovac, predednik Demokratske stranke.
- “Sveti Petar” se na kraju ipak podvukao pod suknju drugome. Nije mu dugo vremena trebalo. Veoma lukavo su to napravili, kao AV zove AŠ da se ujedine, diže mu cenu, jer da je bilo obrnuto ništa od dizanja. Cene, naravno. Znate već koja su to posla. Valjda ćemo se opametiti - nada se Šapićev nekadašnji reprezentativni kolega, Danilo Ikodinović.Korisnik "Izvesni plim" podsetio je na svojevremene "izlive ljubavi" režimskih tabloida i naprednjačkih perjanica prema lideru SPAS-a: "Blamaža doktora Šapića od Nambije: Nabeđeni akademski građanin ostao bez teksta posle lekcije koju mu je očitao Vladimir Đukanović"; "Nebojša Bakarec: Uspon i pad dr Šapića ili kad porastem biću Gangula"; "Baraba Šapić! Nebojši Krstiću prvo pretio batinama, a sada ga primitivno i prostački vređa".
- Potres na političkoj sceni Srbije. Jedna od više lažnih opozicionih stranaka se ujedinjuje sa vladajućom strankom. Šta je sledeće iznenađujuće ujedinjenje RTS-a, Pinka i Hepija - pita se Karapandža.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati