Politika

Direktno.rs

22. 04. 2021. 11:28 5

Zašto novi Dom zdravlja u Borči nije otvoren?

Gradski odbor Pokreta za preokret u Beogradu pita gradsku vlast zašto objekat novog doma zdravlja u Borči nije otvoren, iako je pre četiri meseca, po rečima gradskih čelnika, on završen.   

Dugo obećavani dom zdravlja u Borči je po rečima gradonačelnika Beograda Zorana Radojčića završen  krajem prošle godine, ali on ne radi iako je od završetka radova prošlo više meseci. Objekat od 7.000 m2 i 1200 m2 podzemnih garaža, koji bi trebao da opslužuje 150.000 građana na levoj obali Dunava, ne samo da ne radi, on nije ni opremljen, a postoje nezvanične informacije da je nakon poslednjih kiša podrum bio poplavljen i da postoji problem sa podzemnim vodama.

Kompanija W.D. Concord West, kao glavni izvođač, na svom zvaničnom sajtu je završetak radova najavila do kraja 2020. godine. Građevinski deo radova je, po svemu sudeć, završen, ali nije izvesno kada će dom zdravlja biti opremljen i kada će primiti prve pacijente. Do tada će oko 150.000 građana u vreme epidemije zdravstvenu negu tražiti u neuslovnim prostorijama, delom podrumskim, ambulante u Borči.    

Podsećamo da je Zoran Radojčić gostujući na televiziji Pink 6. januara ove godine je izjavio: "Dom zdravlja u Borči je završen i biće otvoren do kraja februara". Pritom je rekao da je investicija bila vredna 77 miliona dinara.

Na osnovu činjenice da se već gotovo četiri meseca ništa ne dešava, da nema nikakvih radova, a da je dom zdravlja prazan, pitamo gradonačelnika Radojčića zašto je obmanuo stanovnike Borče i leve obale Dunava. Tražimo punu istinu i razjašnjenje da li je u pitanju građevinski problem ili finansiranje opreme i kada ovaj će ovaj deo grada dobiti dom zdravlja. 

Nedavne izjava Aleksandra Stojanovića, direktora Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" na Paliluli, u okviru koga bi trebalo da radi i objekat u Borči, da je u toku "nabavka nameštaja", iako je tačna govori o totalnoj konfuziji gradskih službi. Ako se tek sada nabavlja nameštaj, jasno je da gradonačelnik nije imao pravovaljane informacije kada je rekao da će dom zdravlja početi da radi do kraja februara. 

Podsećamo da su predstavnici sadašnje vlasti izgradnju ovog doma zdravlja obećavali i njegovu izgradnju pomerali više od osam puta.  

Odbornik Pokreta za preokret u Skupštini grada Mišo Bjedov podneo je danas zvaničan zahtev gradonačelniku Beograda kojim traži informaciju o razlozima zašto ovaj dom zdravlja nije stavljen u funkciju- stoji na kraju sapštenja GO Pokreta za preokret Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati