Politika

Direktno.rs

16. 04. 2021. 13:16 0

Isti "rukopisi" napadača iz Kruševca i Novog Sada

Napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i napčadači na Borka Stefanovića, kojima je juče ukinuta osuđujuća presuda, imaju isti rukopis. Taj rukopis, ispisan krvlju nestomišljenika, pisan metalnim šipkama u mraku, naučen je na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, u raznim rijaliti programima, a politički obojen sa skupštinskih govornica i kroz poruke najviših funkcionera Srpske napredne stranke - navode iz Pokreta za preokret.

- Traženje hvatanja počinioca napada na voditelja Daška Milinovića ujedno je suočavanje sa istinom da će ti napadači možda biti i pronađeni, ali da im nikada neće biti pravosnažno presuđeno. Zato što je kriminal srastao sa državom i što politički vrh ne želi da seče granu na kojoj sedi. I Borko Stefanović i Daško Milinović, ali i mnogi drugi kojima su glave razbijene ili su ubijeni kao Oliver Ivanović ili su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, kao Vladimir Cvijan, mogu očekivati pravnu satisfakciju tek kada ovaj režim bude smenjen - ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

- Fizički napad na Milinovića direktna je posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju ili odugovlače slučajeve. Ovo je još jedno zvono za uzbunu međunarodnim udruženjima novinara, ali i Evropskoj uniji koja ne sme da se preko svojih ambasadora i zvaničnika umiljava režimu Aleksandra Vučića. Svaka rečenica o „vidljivom napretku“ Srbije je vetar u leđa onima koji napadaju novinare nezavisnih medija ili političke neistomišljenike - dodao je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati