Politika

R.Ć.

20. 03. 2021. 11:48 39

"Imamo plan za DAN POSLE kad smenimo Vučića" (VIDEO)

Živimo u Srbiji u kojoj građani ne mogu da plate ni račune, ni ne mogu da plate osnovne namirnice čije cene skaču svaki dan. Živimo u državi u kojoj je izbrisana linija između vlasti i mafije. Živimo u državi u kojoj su kriminalci heroji, policajci se plaše kriminalaca, a građani se plaše i jednih i drugih - kaže potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

- Živimo u državi u kojoj su institucije, pravosuđe, privreda i mediji u rukama jednog čoveka i jednog režima i oni su to oteli iz ruku građana Srbije. U državi u kojoj preko 60.000 ljudi ode godišnje u kojoj samo oni sa članskom mogu da se zaposle - naveo je Stefanović i dodao da SSP ima plan za dan posle.

Ukoliko se ovaj plan za dan posle ne ispuni, Stranka slobode i pravde i njeni lideri povući će se sa političke scene, jer kako kaže Stefanović, to duguju narodu Srbije. A dokaz za ovo jeste papir overen kod notara.

- Pre dve godine okupili smo se da pobedimo ovaj fašisoidni režim, da spasimo Srbiju od ugnjetača, tlačitelja, lopova, kriminalaca. Mi imamo plan gde je prva okosnica ne samo odgovornost i smena režima, već i povratak pravde. Za to postoje tri ključna zakona - Zakon o poreklu imovine, ali onaj pravi, a ne onaj kojim su pre par dana zapravo legalizovali nelegalnu imovinu - kaže potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Zakonom za koji se zalaže SSP biće oduzeta sva nelegalno stečena imovina.

- Drugi važan zakon jeste Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu koji će biti usmeren na istraživanje koruptivnih radnji svih javnih funkcionera, od predsednika, ministara, načelnika - kaže Tepić.

Kako potpredsednica SSP kaže, uveli bi i tužilačku policiju "koja bi bila podređena antikorupcijskom tužiocu, a ne političkoj figuri u ministarstvu unutrašnjih poslova, pa se onda gube predmeti u nekim fiokama".

- Treći zakon će se baviti povratkom časti građana, odnosno lustracioni zakon. Onda neće biti floskula "kazniće nas građani na sledećim izborima ako nismo dobro radili". Ne, nećete ni moći da se kandidujete na sledećim izborima kada samostalna tela i pravoduđe budu dokazali da ste se ogrešili o građansku čast - navodi Tepić.

- Imamo plan kako da spasimo sela u Srbiji. Svake godine pod ovom vlašću gasi nam se pet sela, ako se ovo nastavi imaćemo državu bez sela. Imamo plan da zaustavimo pljačku paora, poljoprivrednika koja se sprovodi na najbestijalniji način ispred ministarstva poljoprivrede - naveo je potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

- Svaki čovek u Srbiji zaslužuje da, kada ide ulicama bilo kog grada i sela, i kada ga zaustavi komšija i pita kako si, kaže - dobro sam, mogu da radim, od toga da školujem decu, planiram budućnost - kaže predsednik SSP Dragan Đilas i ističe da će šest meseci od smene ovog režima sve to sprovesti u realnost.

Svako ko je kršio zakon, pretio i ucenjivao mora da u ovoj državi odgovara, naveo je Đilas.

- Mi ćemo omogućiti da svaki lekar početnik ima platu bar 1.000 evra, da svaka medicinska sestra ima bar 600 evra, da svaki nastavnik kreće od 700 evra. Da svaki stariji od 65 godina ima 100 evra mesečno. Poljoprivredsnicima omogućiti da svako ko potpiše ugovor sa državom ima garantovan otkup proizvoda za narednih pet godina i da od toga može da živi - kaže Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati