Politika

R. Ć.

04. 03. 2021. 11:31 18

1.000. PUT Đuka se oprašta od SNS, politike, novinara...

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i udarna pesnica Srpske napredne stranke, po ko zna koji put oprostio se od politike. Đuka u gotovo nihilističkoj kolumni kaže da je "sve manje zainteresovan za političke prilike i neprilike" i poziva novinare da ga "zaobiđu" što se tiče izjava i i gostovanja.

- Svim silama se trudim već duže da što manje nastupam u medijima. Ispada to ponekad glupo, jer kao neko ko je dugo bio u novinarstvu znam šta je obaveza onoga ko ima neku funkciju ili je javna ličnost - započinje Đukanović svoju kolumnu za Kurir pod nazivom "Oprostite, ali druge zovite".

Đukanović dalje govori o tome kako želi što manje da se pojavljuje u medijima, osim ako se ne usaglasi sa strankom da je to potrebno.
Razlozi za takvu odluku su to što ga sve što se u medijima dešava ovih dana "emotivno pogodilo i izpraznilo", gotovo dovelo do očaja.

Đukanović dalje opisuje svoju političku apatiju, te se poput depresivnog tinejdžera žali da ne prati političke emisije, ne gleda televiziju, pa se s pravom brinemo za stanje, koje kao da je na ivici emotivnog rastrojstva.

- Elem, čemu ovo pisanije i koga uopšte interesuje šta ja radim? Normalno, nikog - nastavlja Đuka u stilu Vladislava Petkovića Disa i njegove "Nirvane".

Nakon kratke emotivne elaboracije svog političko-duhovnog stanja, Đukanović prelazi u iskazivanje emocija prema Predsedniku i stranci kojoj pripada.

- Volim Srpsku naprednu stanku, volim i cenim ono što Aleksandar Vučić čini, uvek sam tu da pomognem, na svakom mestu da nešto lepo kažem o stranci i politici Aleksandra Vučića, ali više od toga nisam sposoban - iskren je prema sebi i drugima poslanik SNS.

"Oproštajno pismo" završava molbom novinarima da ga ne zovu, da zovu druge, a njega da arhiviraju za rubriku "Kucajte na vrata zaboravljenih asova".

S obzirom na to da ovo nije prvi put da se Đuka oprašta od javnosti (svoje povlačenje je najavljivao nekoliko puta, a najsvežije je ono od prošlog leta) verujemo da ovo samo jedna od njegovih faza, pa da će uskoro opet biti dovoljno energičan da peva pesme, pali baklje i napada svakog ko se usudi da mu dirne šefa.

I dok se Đuka oprašta od politke, mi mu preporučujemo stihove Petkovića Disa, iz pomenute "Nirvane", jer poezija dušu leči.

"Noćas su me pohodila mora, sva usahla, bez vala i pene, mrtav vetar duvao je s gora, trudio se svemir da pokrene."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati