Konstituisani Gradski odbori SSP Blace i Požarevac | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

12. 02. 2021. 13:12 0

Konstituisani Gradski odbori SSP Blace i Požarevac

Danas su konstituisana dva Gradska odbora Stranke slobode i pravde - Blace (predsednik Branislav Đorđević) i Požarevac (predsednik Vladan Milosavljević).

Stranka slobode i pravde Blace boriće se zajedno sa građanima da Blace ne postane mesna zajednica već da ostane opština sa svim institucijama, a pokušaćemo u saradnji sa republičkim organima da vratimo određene dislocirane institucije, na primer,sud,poresku upravu, katastar nepokretnosti,  kao i za opstanak Visoke poslovne škole u Blacu.

- Borićemo se za unapređenje zdravstvenih usluga pogotovo u seoskim sredinama kao i brige o starijim i nemoćnim građanima,za zaustavljane odlaska mladih i školovanih i to otvaranjem novih radnih mesta u novoizgrađenim pogonima.Izgradićemo kolektor za prečišćavanje otpadnih voda koji je višedecenijski problem ove opštine i izvršiti i zamenu postojećih vodovodnih azbestnih cevi u Blacu koje su kancerogene. Planiramo da naše aktivnosti najviše usmerimo ka seoskim sredinama naše opštine, rešavajući njihove aktuelne infrastrukturne probleme kao i ulaganje u poljoprivredu,voćarstvo i stočarstvo radi opstanka sela i života u njima - navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu će u svom delovanju naročito biti posvećen zaštiti životne sredine u Požarevcu i Kostolcu, osposobljavanju industrijske zone i poboljšanju poslovne klime u gradu, redovnom snabdevanju svakog gradskog i seoskog domaćinstva zdravom pijaćom vodom, rešavanju problema prečišćavanje otpadnih voda, proširenju toplifikacione mreže, te uspostavljanju integralnog održivog upravljanja otpadom kroz izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa svom neophodnom infrastrukturom.

 

- Opredelićemo lokaciju na kojoj bi se realizovao projekat ozelenjavanja grada, čime bi Požarevac pored spomen parka Čačalice dobio još jedna pluća grada, seoska područja ćemo obuhvatiti organizovanim sakupljanjem i odnošenjem otpada čime će se u velikoj meri rešiti problem divljih deponija, obezbedićemo besplatne udžbenike, kao i jedan besplatan obrok za sve osnovce. Ukinućemo praksu da se bez partijske knjižice niko ne može zaposliti u gradu, te praksu da se o prijemu dece u obdanište odlučuje u sedištu vladajuće političke stranke. Obezbedićemo uslove za profesionalno i rekreativno bavljenje bazičnim sportovima, odnosno plivanjem, atletikom i gimnastikom, a koji danas ne postoje u Požarevcu. Povećaćemo budžetska izdvajanja za poljoprivredu, za vantelesnu oplodnju, za poklon-pakete za “đake prvake”, za poklon pakete za novorođene bebe, za studentske stipendije, kao i za socijalno ugrožene kategorije stanovništva - navodi se u saopštenju, i dodaje:

- Naspram navedenog, ukinućemo praksu zloupotrebe sistema javnih nabavki, praksu dodeljivanja budžetskih sredstava udruženjima i organizacijama osnovanim neposredno pred raspisivanje konkursa, te praksu donošenja novih planova po potrebi kako bi se legalizovala izgradnja u gradu mimo važećeg Urbanističkog plana. Sve navedeno promeniće poslovnu klimu u gradu i motivisaće veći broj ljudi da se uključe u privrednu aktivnost znajući da posluju u zdravom poslovnom okruženju - saopštili su.

Stranka slobode i pravde u Požarevcu će u narednom periodu nastaviti da se bavi svim pitanjima od opšteg interesa po lokalno stanovništvo, nudeći konkretna rešenja i odgovore na sva ona pitanja koja godinama opterećuju Požarevac kao lokalnu zajednicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neophodna higijena

Zoran Živković [06.04.2021.]


Video dana

Idioti sa Kariba

Anketa

Ko će prvi da izda Aleksandra Vučića?

Rezultati