Politika

Direktno.rs

12. 02. 2021. 13:12 0

Konstituisani Gradski odbori SSP Blace i Požarevac

Danas su konstituisana dva Gradska odbora Stranke slobode i pravde - Blace (predsednik Branislav Đorđević) i Požarevac (predsednik Vladan Milosavljević).

Stranka slobode i pravde Blace boriće se zajedno sa građanima da Blace ne postane mesna zajednica već da ostane opština sa svim institucijama, a pokušaćemo u saradnji sa republičkim organima da vratimo određene dislocirane institucije, na primer,sud,poresku upravu, katastar nepokretnosti,  kao i za opstanak Visoke poslovne škole u Blacu.

- Borićemo se za unapređenje zdravstvenih usluga pogotovo u seoskim sredinama kao i brige o starijim i nemoćnim građanima,za zaustavljane odlaska mladih i školovanih i to otvaranjem novih radnih mesta u novoizgrađenim pogonima.Izgradićemo kolektor za prečišćavanje otpadnih voda koji je višedecenijski problem ove opštine i izvršiti i zamenu postojećih vodovodnih azbestnih cevi u Blacu koje su kancerogene. Planiramo da naše aktivnosti najviše usmerimo ka seoskim sredinama naše opštine, rešavajući njihove aktuelne infrastrukturne probleme kao i ulaganje u poljoprivredu,voćarstvo i stočarstvo radi opstanka sela i života u njima - navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu će u svom delovanju naročito biti posvećen zaštiti životne sredine u Požarevcu i Kostolcu, osposobljavanju industrijske zone i poboljšanju poslovne klime u gradu, redovnom snabdevanju svakog gradskog i seoskog domaćinstva zdravom pijaćom vodom, rešavanju problema prečišćavanje otpadnih voda, proširenju toplifikacione mreže, te uspostavljanju integralnog održivog upravljanja otpadom kroz izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa svom neophodnom infrastrukturom.

 

- Opredelićemo lokaciju na kojoj bi se realizovao projekat ozelenjavanja grada, čime bi Požarevac pored spomen parka Čačalice dobio još jedna pluća grada, seoska područja ćemo obuhvatiti organizovanim sakupljanjem i odnošenjem otpada čime će se u velikoj meri rešiti problem divljih deponija, obezbedićemo besplatne udžbenike, kao i jedan besplatan obrok za sve osnovce. Ukinućemo praksu da se bez partijske knjižice niko ne može zaposliti u gradu, te praksu da se o prijemu dece u obdanište odlučuje u sedištu vladajuće političke stranke. Obezbedićemo uslove za profesionalno i rekreativno bavljenje bazičnim sportovima, odnosno plivanjem, atletikom i gimnastikom, a koji danas ne postoje u Požarevcu. Povećaćemo budžetska izdvajanja za poljoprivredu, za vantelesnu oplodnju, za poklon-pakete za “đake prvake”, za poklon pakete za novorođene bebe, za studentske stipendije, kao i za socijalno ugrožene kategorije stanovništva - navodi se u saopštenju, i dodaje:

- Naspram navedenog, ukinućemo praksu zloupotrebe sistema javnih nabavki, praksu dodeljivanja budžetskih sredstava udruženjima i organizacijama osnovanim neposredno pred raspisivanje konkursa, te praksu donošenja novih planova po potrebi kako bi se legalizovala izgradnja u gradu mimo važećeg Urbanističkog plana. Sve navedeno promeniće poslovnu klimu u gradu i motivisaće veći broj ljudi da se uključe u privrednu aktivnost znajući da posluju u zdravom poslovnom okruženju - saopštili su.

Stranka slobode i pravde u Požarevcu će u narednom periodu nastaviti da se bavi svim pitanjima od opšteg interesa po lokalno stanovništvo, nudeći konkretna rešenja i odgovore na sva ona pitanja koja godinama opterećuju Požarevac kao lokalnu zajednicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati