Politika

V. T.

25. 01. 2021. 20:08 12

Dačić 2013. prihvatio da Kosovo uđe u UN?!

Te, ne tako davne 2013. godine Ivica Dačić bio je premijer, a Aleksandar Vučić potpredsednik Vlade Srbije i zajedno su putovali u Brisel. Za javnost su detalji sastanka bili tajni, ali predsednik Vučić otkrio je da se jedino on protivio ulasku Kosova u Ujedinjene nacije.

- Bio sam jedini, a onda su na moju stranu stali Đurić, Vulin i dvojica Srba s Kosova i Metohije. Bio sam suprotstavljen svim mojim savetnicima i svim ministrima u Vladi drugim koji su tada bili u Briselu i zahvaljujući meni nije ušla odredba po kojoj je trebalo da prihvatimo Kosovo u Ujedinjenim nacijama(UN). Samo zahvaljujući meni - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Za šta se zalagao tadašnji premijer, a sada predsednik Skupštine Ivica Dačić iz ove predsednikove priče prilično je jasno zaključiti. Da li se lider socijalista, iako u javnosti najveći zagovornik i borac za povlačenje priznanja Kosova, te 2013. nije protivio ulasku KiM u UN?

- Odslušao sam gostovanje, predsednik kaže da je cela vlada bila za članstvo KiM u UN 2013, samo je on bio protiv. U normalnoj zemlji, svi mediji bi tražili potvrdu Dačića o ovome - kaže osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Šta je ostalim članovima tadašnje Vlade, od kojih mnogi i dan danas obitavaju na značajnim funkcijama u ovoj zemlji, još jedno je pitanje. Da li je istina da je odbrana Kosova tada pala na pleća predsednika Vučića?

- Bio sam poslednji koji je glasao u našoj delegaciji i rekao sam, ako smete vi glasajte za, ja sam protiv. I onda su svi ostali rekli "jao, jao, jao, ne smemo ako ti nećeš", iako sam tada bio potpredsednik Vlade samo - objasnio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati