Politika

I. M.

25. 01. 2021. 14:00 47

Šešelj: Nije mi žao što je ubijen Đinđić (VIDEO)

Nije meni žao što je Zoran Đinđić ubijen - izjavio je lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, jutros u Jutarnjem programu TV Pink.

Ovo nije prvi put da Šešelj koristi govor mržnje protiv pokojnog premijera Đinđića.

- Ološ će morati na dno duboke i mutne reke, gde mu je mesto. Đinđić pobeže u Frankfurt, njegov Bagzi na Đinđića naleteo kamionom, pa misli Zoran Đinđić da može 12 godina da intenzivno posluje s mafijom, da učestvuje u svim mafijaškim delatnostima, a sad, po nalogu Amerikanaca, da jednostavno otpiše mafiju. E, ne može, Zoran Đinđić mora da podeli sudbinu sa svojim mafijašima, sa svojim Surčincima, sa svojim Bagzijem - rekao je Šešelj samo 17 dana pre ubistva Đinđića.Podsetimo, lider SRS dok je boravio u pritvoru u Ševeningenu, napisao je knjigu „Haška inauguracija govora mržnje“, a u kojoj ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića predstavlja kao herojski čin. Šešelj je knjigu posvetio Zvezdanu Jovanoviću, koji je pucao na premijera i koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, a kog poredi s Gavrilom Principom i Milošem Obilićem.

- Ja sam se iskreno obradovao kada sam čuo da je Đinđić poginuo... da je mrtav. Ovde sam se u zatvoru obradovao! Jer je Đinđić veliki izdanik svooga naroda i veliki kriminalac, najveći u Srbiji i zaslužuje takvu sudbinu - rekao je Šešelj na saslušanju u Haškom tribunalu 2003. godine.
Inače, penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Srbije Rodoljub Milović izneo je u junu 2019. godine, da je lider radikala, Vojislav Šešelj, sarađivao sa kriminalim “Zemunskim klanom”, te da je tražio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.- Uveren sam da je Šešelj bio jedan od onih ljudi koji su insistirali na ubistvu premijera Đinđića. Prema izjavama svedoka, on je pre odlaska u Hag tražio da ubiju, sem Đinđića, i Gašu Kneževića (profesor prava i ministar prosvete u Đinđićevoj vladi, preminuo 2014. godine), koji ga je smenio sa Pravnog fakulteta. Smatram da je Šešelj zasluženo bio deo krivične prijave koju smo podneli - izjavio je Milović koji je vodio istragu ubistva premijera Đinđića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 47

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati