Politika

Direktno.rs

16. 01. 2021. 09:20 2

Kad-tad će se saznati istina o ubistvu Olivera Ivanovića

Skupština slobodne Srbije upozorava one koji su ubili i naložili ubistvo Olivera Ivanovića, kao i one koji kriju tragove i štite osumnjičene - da će kad-tad odgovarati za svoja zlodela: Srbija nikada neće postati normalna i uređena država dok njeni građani ne saznaju punu istinu o Oliverovoj smrti i dok svi odgovorni - makar danas bili zaštićeni od ruke pravde - ne završe iza zatvorskih rešetaka - navode iz Skupštine slobodne Srbije.

- Danas, tačno tri godine posle stravične egzekucije Olivera Ivanovića, sumnje da vlast u Srbiji na neki način stoji iza ovog zlodela samo se umnožavaju, s obzirom da ona ništa ne preduzima da se zločin istraži i zločinci pronađu - navodi se u saopštenju.
Građani Srbije, kako navode, imaju pravo da znaju ko su, šta rade i u kakvim su vezama sa predsednikom Srbije i njegovim bratom - dvojica kontroverznih biznismena koji se dovode u vezu za Oliverovom likvidacijom, a koji se zovu Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

- Građani takođe imaju pravo da znaju i ko - imenom i prezimenom - stoji iza stravične kampanje koju su protiv Olivera Ivanovića, kao svojevrsni prolog njegove smrti, vodili režimski mediji u Srbiji, kao i da zahtevaju da se na sudu utvrdi njihova odgovornost - kažu iz Skupštine slobodne Srbije.


Skupština slobodne Srbije poziva relevantne međunarodne institucije da nadgledaju istražne postupaka koji se vode povodom Ivanovićevog ubistva, kako bi onemogućili politički pritisak na pravosuđe i ubrzali potragu za pravdom.

- A građane Srbije pozivamo da nikada ne odustanu od zahteva da dobiju odgovor na pitanje: ko je i zašto ubio Olivera? Stoga ih pozivamo da se okupe danas ispred Crkve svetog Marka u Beogradu u 17 časova i zapale sveću za Olivera, naravno uz poštovanje epidemioloških mera!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati