Politika

NIN [ Izvor: Beta ]

14. 01. 2021. 10:31 3

"Vlast vodi državu ka ambisu"

Profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević izjavio je da je dramatična politička situacija u Srbiji svakako "motiv da se više aktiviraju oni koji smatraju da je pravac u kome vlast vodi državu put ka ambisu i da će on uskoro postati nepovratan".

- Ali to ne bi trebalo da nas usmeri, i strateški i taktički, da razmišljamo samo o tome kako smeniti lošu vlast, nego i o tome u kakvoj državi ljudi žele da žive - rekao je Pavićević, koji je odnedavno koordinator Političkog saveta Inicijative Ne davimo Beograd, za novi broj nedeljnika NIN.

On je, na pitanje o promeni izbornih uslova, rekao da je podrška Evropske unije (EU) bitna ali "neće EU promeniti vlast u Srbiji i od Srbije napraviti poštenu i pravednu državu".

- Opozicija može, uz pomoć partnera iz EU popraviti izborne uslove, ali to ne znači da može, samo uz pomoć toga, napraviti značajniji izborni rezultat - rekao je Pavićević.

Ocenio je da "očekivanje da je ‘zrelo’ za promenu, samo da se raskrinka vlast, nije najbolja strategija sa ovakvim tipom režima koji neće olako prepustiti vlast i borbu za vlast doživljava kao borbu za život".

- Do neke ozbiljnije promene politike EU prema Srbiji još smo daleko, a jedan od najvažnijih preduslova, slično kao što je bilo u Crnoj Gori dugi niz godina, jeste pitanje kredibilnog partnera koji će doneti promenu - naveo je Pavićević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati