Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 12. 2020. 14:14 1

Obradović pozvao Dačića da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije

Lider Pokreta Dveri, Boško Obradović, pozvao je danas predsednika Skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije, koji je Dačić najavio za početak sledeće godine.

 

Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Dačića da odmah zakaže konsultacije predstavnika vlasti i opozicije, "na kojima bismo se dogovorili oko dinamike tog dijaloga - kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovođenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni".

- Ako Dačić nije spreman da prihvati ovaj konkretan, konstruktivan i dobronameran predlog koji dolazi od strane opozicije, to znači da je njegova nova uloga da dijalog odlaže i zamajava javnost, kao i do sada - ocenio je lider Dveri.

 

Predsednik Skupštine je u utorak najavio da će sa Evropskim parlamentom o nastavku medjustranačkog dijaloga u Srbiji razgovarati tek posle usvajanja državnog udžeta za 2021. godinu, odnosno o temama, vremenu i ko će biti evropski predstavnici u tom dijalogu.

- Očekujem da dijalog bude nastavljen početkom sledeće godine - rekao je Dačić i objasnio da je sad potrebno razgovarati i o formatu jer neke stranke nisu više u Skupštini.

Medjutim, po rečima Obradovića, za konsultacije s predstavnicima opozicije Dačiću nije potreban Evropski parlament već "dobra volja i osnovna demokratska kultura".

- Nema razloga da se čeka učešće delegacije Evropskog parlamenta, već ovaj posao možemo da započnemo sami, a predstavnici EP uvek mogu da se priključe - naveo je Obradović u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati