Politika

Direktno.rs

02. 12. 2020. 13:16 7

"Razdvojiti pretplatu za RTS i RTV od računa za struju"

"Svako povećanje pretplate i svaka, ali i svaka cena pretplate za RTS i RTV je namet za većinu građana Srbije, koji očekuju od javnog servisa istinito i objektivno informisanje, a to nemaju. Nova cena pretplate od 299 dinara više liči na cene pri rasprodaji odeće atipičnih veličina ili hrane sa skorim istekom roka. Na žalost građana Srbije na to liči i informativni program javnih servisa, jer njegov sadržaj je moguće konzumirati samo ako se udahne vazduh ili priguše čula", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

- Novo povećanje cene pretplate za ova dva javna servisa je novo otimanje para kroz sistem naplate računa za struju preko EPS-a, jer tu uslugu samostalno većina građana ne bi platila jer ona - ne postoji. Građani ne dobijaju istinito i objektivno informisanje, zbog kojeg su zakonom formirani RTS-a i RTV-a. Umesto toga "isporučuju" nam fabrikovane informacije po volji režima SNS - SPS i sakrivanje prave istine od građana o stanju u društvu - ističe se u saopštenju ovog pokreta i naglašava se:

- Umesto javnih servisa tu ulogu su preuzeli neki kablovski emiteri, čiji se program ne vidi u celoj zemlji, a koji nemaju nacionalnu frekvenciju, niti ih građani za to plaćaju. Tehničko osoblje u ovim javnim servisima nije krivo za ovakvo stanje, pogotovo ne 260 otpuštenih radnika RTV-a, ali za to su krivi njihovi rukovodioci.

Pokret za preokret na kraju od vlasti traži:

- Pokret za preokret traži da se razdvoje računi za plaćanje javnih servisa i isporuku struje. Građanima treba ostaviti slobodu u odlučivanju da li žele da gledaju i plaćaju RTS i RTV, dok oni ne postanu javni servisi. Do tada preporučujemo da se plaćanje pretplate za ova dva javna servisa veže za plaćanje članarine za SNS i SPS i ostale režimske stranke jer je to u ovom trenutko iskljucivo njihovo glasilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati