Politika

Direktno.rs

29. 11. 2020. 11:24 7

"Hitno ostavke Vučića, Brnabićeve i Kriznog štaba"

Na vanrednoj sednici predsedništva pokreta Novi 6. oktobar, održanoj u subotu 29. novembra 2020, zaključeno je da je jedan od najvećih poraza koje je Srbija doživela poslednjih decenija, nedavno izbijanje na prvo mesto u svetu po obolelima od virusa Kovid-19 po glavi stanovnika, stoji u saopštenju koji je potpisao prof. dr Vojin Rakić.

U Saopštenju se dalje navodi:

- Ovaj podatak je poražavajući i ponižavajući. Najgore je što se pomenuti rekord meri ljudskim životima i obolelima od onog što se u stručnoj literaturi već sada neretko naziva “kugom 21. veka”.   

S obzirom na katastrofalno upravljanje krizom, koja je sada već i kvantifikovana poražavajućim rekordom, jedina moguća odluka onih koji su rukovodili borbom protiv pandemije u Srbiji je da odmah podnesu ostavke.
Stoga je na sednici predsedništva doneta odluka da se uputi zahtev “Kriznom štabu” i njegovom faktičkom rukovodiocu Aleksandru Vučiću (koga predsednica “Kriznog štava” po sopstvenim rečima čak i naziva svojim “šefom”) da bez ikakvog odlaganja podnesu neopozive ostavke. Da ne bude bilo kakvih nejasnoća: pomenute momentalne i neopozive ostavke obuhvataju i ostavku Aleksandra Vučića na mesto predsednika Republike i Ane Brnabić na mesto predsednice Vlade. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati