Politika

Direktno.rs

28. 11. 2020. 20:16 17

VUČIĆ PRETI LEKARIMA Šta onda građani da očekuju?

Da nisam predsednik odgovorio bih brutalno - ovo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio predsedniku Sindikata lekara i farmaceuta, lekaru Radetu Paniću, koji je u jučerašnjem gostovanju vrlo emotivno rekao da je zdravstveni sistem Srbije pukao. Ako se predsednik države ovako odnosi prema lekarima, šta onda da očekuju ostali građani Srbije?

Advokat Božo Prelević za Direktno.rs kaže da je siguran da Vučić zna da je Panić rekao istinu, da su njegov iskaz potvrdili i drugi lekari, a da je najveća nevolja što je taj iskaz bolan.

- Može on gospodinu Paniću da poručuje bilo šta, prvo mislim da nije umesno jer je predsednik, to je jedno, a drugo, mislim da će istina pokazati da je Panić bio u pravu, a onda će se on naći u problemu. Rade Panić nije rekao ništa drugačije od profesora Radovanovića, od lekara ujedinjenih protiv Covid-19, pa čak ni Krizni štab nije ništa drugačije rekao. Ovde je problem što je Panić rekao ko je kriv, tu je suština - rekao je Prelević.

Kad predsednik ovakve poruke šalje lekarima koji daju sve od sebe kako bi pomogli građanima u borbi protiv koronavirusa, postavlja se pitanje, šta onda mi, ostali građani možemo da očekujemo od predsednika države?

 

- Njegove reči nije prijatno čuti. Taj rečnik se sviđa najmanje 25 odsto naših građana, i rekao bih da je 75 odsto građana taoc tih 25 odsto. Ja se osećam kao talac manjinske grupe ljudi koji prave svakodnevno stručne greške. Vučić i Vlada imaju monopol nad sredstvima sile i imaju zakone. Pod tim zakonima i s tim monopolom sile, "crni petak" nije mogao da se desi. Jedini odgovoran je onaj koji ima monopol sile. Ovde se kroz medije pokušava progurati naopaka teza da su krivi građani, a ne onaj koga su građani ovlastili da sprovodi zakone - rekao je Prelević, i dodao:

- Za ovoliko stanje i ove smrti mora da postoji neko odgovoran, a čuli ste dobro doktora Kona koji je rekao "mi nismo odgovorni za to, mi smo 6. novembra rekli". Kon je vrlo jasno rekao ko je odgovoran - rekao je Prelević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati