Politika

Direktno.rs

25. 11. 2020. 14:28 93

DNO Izvesni Atlagić napao Seku Sablić! (VIDEO)

Glasnogovorniku Srpske napredne stranke, poslaniku Marku Atlagiću, koji se svakodnevno u skupštinskoj sali trudi da "odbrani" predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu stranku, uglavnom napadajući opozicione političare koji nisu u sali, juče se na tapetu našla proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Naime, Atlagić je za srpsku glumicu rekao da nije "patriota", a sve zbog intervjua koji je dala nedeljniku NIN, u kojem je izjavila da je "otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme". Atlagić je iskoristio svoje vreme u Skupštini, kako bi "održao lekciju" proslavljenoj glumici, i to, verovali ili ne, o umetnosti, o istoriji srpskog naroda, a imao je i poruke za nju.

 

- U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnjih tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić jer je uveo nacionalne penzije - rekao je Vučićev glasnogovornik, i dodao:

- Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da je otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovekove duše, koji vi, godpođo Sablić ne posedujete - rekao je naprednjak, i poručio joj "da prelistava istoriju srpskog naroda, da ne bi ostala stranac u vlastitoj otadžbini".

Naime, glumica je u intervjuu koji je dala pre 10-ak dana pričala kako je umetnost na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni jeftinoći, poremećenim vrednostima ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bežaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno. Gospođa Sablić se osvrnula i na celokupno stanje u zemlji, rekla da agresija laži dugo traje, kao i da je ovo zemlja "da umreš od smeha".

Ovi njeni navodi očigledno su mnogo zasmetali poslaniku Atlagiću, koji je dao sebi za pravo da je javno napadne, i to u skupštinskoj sali.

Njegov napad nije promakao ni tviterašima.

 - Poslanik Marko Atlagić u Narodnoj skupštini napada glumicu Seku Sablić i kaže za nju da nije patriota. Svaki se kočijaš u ovoj zemlji izdaje za profesora - napisao je novinar Veljko Pajović.

A onda su počeli da se ređaju razni komentari, ali i pitanja "da li u Skupštini imaju poslanici ozbiljnija posla, osim da napadaju one koji nisu prisutni".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 93

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati