Politika

[ Izvor: N1 ]

25. 11. 2020. 07:58 0

Tadić: Ne očekujem promenu politike SAD prema Kosovu

Predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je "infantilno" očekivati da se promeni nešto po pitanju Kosova izborom novog predsednika SAD. "To ne zavisi od čoveka koji je na čelu države, nego od toga šta su strateški ciljevi", rekao je Tadić za TV N1.

Objasnio je da SAD idu "i dalje sa implementacijom nezavisnosti Kosova", a da je njemu "neverovatno koji se utisak stvara u Srbiji: da bi s Trampom sve krenulo drugačije".

Tadić, medutim, promenu očekuje "u personalnom smislu" - da će biti lošiji odnosi predsednika Srbije i SAD.

Rekao je da se posle sepembarskog potisivanja izjava u Vašingtonu "neće zaboraviti ništa, u domenu politike", odnosno o obećanom premeštanju Ambasade Srbije u Izraelu u Jerusalim.

"Ne samo što smo u problemu sa rezolucijom UN" o bliskoistočnom sukobu, "pa smo time relativizovali i Rezoluciju 1244, pa smo u problemu i sa EU", nego "sad ćemo biti i sa Bajdenovom administracijom", smatra Tadić.

- Upozorenje EU je ozbiljno, jer je potpuno nekorisno i neshvatljivo da vi činite nešto što je od posebnog interesa za jedan deo izraelskog društva, a da za to dobijete da Izrael prizna nezavisnost Kosova - to su ti apsurdi Vučićeve politike, pri čemu je taj sporazum iz Vašingtona imao i dobre elemente - ocenio je Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati