Politika

Direktno.rs

24. 11. 2020. 19:01 16

"DRUŽE, ACO, MI TI SE KUNEMO" Ko su oni? Ministri u Vladi ili sledbenici vođe

Jasno je da je Vlada napravljena po diktatu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i da je on birao ministre, iako to nije njegova nadležnost. Zauzvrat, članovi Vlade, naročito oni novi i još nedovoljno dokazani u hvalospevima, svakodnevno kao papagaji moraju da ponavljaju reči hvale na račun Vučića i da izigravaju takozvane "evet-efendije", klimoglavce i takojeviće na dvoru sultana. Neki od njih, koji su pokušali da budu originalni i da ne ponavljaju "Vučić je najbolji, da nije Vučića zemlja bi propala i bankrotirala, Srbija je najbolja u Evropi po BDP-u", ispali su smešni.

Tako je novopečeni ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u najnovijoj akciji divljenja predsedniku kazao sledeće:

- Politika Predsednika Srbije i nas njegovih sledbenika nikada neće biti razdvajanje naroda i država na Balkanu. Srbija ide napred i druge zemlje u regionu treba da je prate u ovo teško vreme - napisao je Momirović, upotrebivši reč "sledbenik" koja je izazvala podsmeh.

- Ako niste znali, Toma Mona je tu da vas nauči da su ministri, pazi sad, SLEDBENICI predsednika. Voimjaoca - napisala je jedna korisnica Tvitera.

No, takvi gafovi ministara ne dešavaju se retko. Bivši ministar vojni, a sada prvi pendrek Srbije Aleksandar Vulin, nastavio je na novoj funkciji tamo gde je stao na prethodnoj. Ovog puta ne mislimo na nošenje uniformi, već na hvalospeve Vučiću.

- Predsednik Vučić je imao tu hrabrost da pokrene ovaj obračun. Nјemu bi bilo najlakše da to posmatra sa distance, ali on se izjasnio i stavio sebe kao metu i jasno dao do znanja odakle dolazi najveća pretnja za mafiju - od Aleksandra Vučića, čoveka koji ima hrabrost i sposobnost da se sa ovim zlom zaista obračuna - kazao je Vulin povodom jedne akcije hapšenja.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević bila je viđena kao nova ministarka zdravlja. Međutim, morala je da se zadovolji socijalnim i boračkim pitanjima, jer Vučić nije zaboravio Lončarove reči da se takav čovek rađa jednom u tri decenije.

- Takav čovek poput Vučića rađa se jednom u 30 godina. Ja to odgovorno kažem građanima Srbije. Na nama je da li hoćemo tom čoveku da pomognemo. Ne zbog nas toliko, nego zbog dece koja dolaze i zbog genracija. Ili ćemo sutra da imamo naknadnu pamet i da kažemo: "Jao, šta nam bi, evo sada došli neki drugi, Onaj bre Aleksandar Vučić stvarno bio čovek, pravio rezultat, imao ideju, energiju, viziju, a mi svi gledali da ga spotaknemo.

Zaista, kako nekog ko ovako nešto kaže na televiziji ne ostaviti na funkciji ministra zdravlja? Bila bi grehota...

Irena Vujović, nekadašnja predsednica opštine Savski venac verovatno je pucala na neko visoko mesto u Vladi, kada je nedavno izjavila sledeće:

- Bez vizije, odlučnosti i sposobnosti Aleksandra Vučića da pokrene razorenu srpsku ekonomiju i dovede investore u našu zemlju ne bi bilo ni velikih kapitalnih projekata kao što je Beograd na vodi. Vučić je poveo Srbiju u pravcu prosperiteta. Sprovodio je teške reforme ne plašeći se političkih posledica jer je verovao, kao i svi mi koji ponosno stojimo uz njega sve ove godine, da je to jedini ispravan put za budućnost naše zemlje. Lično, od predsednika Vučića sam mnogo toga naučila - priznala je Vujović da je i ona Vučićev sledbenik.

Ipak, na njenu žalost, to ju je kvalifikovalo samo za ministarku zaštite životne sredine, jednu od takozvanih "utešnih nagrada".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati