Politika

[ Izvor: Beta ]

18. 11. 2020. 07:17 4

Dačić: Ako se ujedini opozicija, treba da idemo sa SNS

Predsednik Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je sinoć da će se srpski parlament sledeće godine baviti temom međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima vlasti i opozicije, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta. Tokom gostovanja u emisiji "Upitnik" na Radio-televziji Srbije (RTS), Dačić je kazao da tek treba da se razgovara kada će i u kom formatu dijalog početi i dodao da neke stranke koje žele da učestvuju u razgovorima nisu u Skupštini.

- Od ove teme mi ne bežimo. Ne samo da ne bežimo, mi smo za to spremni. Ukoliko dođe do ujedinjenja opozicije pred izbore, treba da idemo sa SNS - istakao je Dačić.

Naveo je da je dijalog vlasti i opozicije u Skupštini Srbije započeo tokom mandata bivše predsednice parlamenta Maje Gojković i dodao da nije na njemu da vodi razgovore, već da bi time trebalo da se bavi novo Ministarstvo za dijalog Gordane Čomić, za koju je rekao da je dobro što je na toj poziciji.

- Nije moja uloga da vodim dijalog. Ja sam izabran na mesto predsednika Skupštine. Skupština je po Ustavu najviše predstavničko telo. Sve ostalo van redovnih aktivnosti Skupštine uopšte neću meriti kao svoj uspeh - da li će biti započet neki dijalog - naglasio je on.

Dačić je rekao da se u javnosti međustranački dijalog često pominje kao jedina aktivnost Skupštine.

Komentarišući zahtev dela opozicije da se razdvoje parlamentarni i predsednički izbori koji su najavljeni za april 2022. godine, Dačić je upitao zašto to nisu tražili 2012, kada je nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju da bi spojio parlamentarne i predsedničke izbore.

Govoreći o tome što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa jednog sastanka izbacila direktora Srbijagasa i člana SPS Dušana Bajatovića, Dačić je kazao da on to ne bi uradio, ali da ne želi da se meša u rad Vlade Srbije i to komentariše.

- Svi treba da se izdignu iznad mišljenja jednih o drugima i treba rade u interesu države. Nadam se da će moći da rade zajedno. Bajatović se meni nije obratio tim povodom - naglasio je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati