Politika

Direktno.rs

12. 11. 2020. 20:33 2

Bakarec: Vučić je drski bukač i Šešeljev šovinista

"Radi se o naduvanom egu, o mesijanskoj psihozi, o verovanju u sopstvene nadljudske sposobnosti, u nekakvu Svetu Misiju. Istovremeno, sećamo se Aleksandra Vučića, genseka SRS, demagoga, drskog bukača, primitivnog šoviniste, Šešeljevog apologete", ovako je 2013. godine o aktuelnom predsedniku Srbije pričao Nebojša Bakarec, sada jedan od njegovih glavnih jurišnika.

Imao je te 2013. godine Bakarec mnogo toga šta da zameri Vučiću. Ređale su se kritike, pa bi se reklo da ne postoji nikakva šansa da se mišljenje o velikom protivniku promeni.

- Sećamo se ovog čoveka, koji je bahato odbijao da plaća račune Telekomu Srbije za telefonske račune 15 meseci, vajkajući se malom poslaničkom platom. Sećamo se kandidata za gradonačelnika koga su tri puta do nogu potukli protivkandidati - dakle, sećamo se čoveka koji nije uspeo da postane ni gradonačelnik, a sada vlada Srbijom mimo Ustava i zakona (nije ni predsednik ni premijer). Da li je to taj isti čovek? Onaj Vučić, gensek SRS, petnaest godina žario je i palio, kao šampion jedne primitivne demagogije - pitao se svojevremeno Nebojša Bakarec kome su danas, budući da je poslanik SNS, odgovori dostupni i izgleda da više nema nedoumica o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Činjenica da je preletanje iz jednog u drugi politički tabor unosan posao na našim prostorima nije sporna, ali je zahvaljujući internetu očiglednija. Tako se lako možemo podsetiti ranijih stavova političkih nameštenika i partijskih vojnika koje su, dolaskom u vladajuću partiju koju su najstrašnije moguće kritikovali, svoje stavove promenili da se racionalan čovek pita - da li su to ti ljudi. Da, ovo je Nebojša Bakarec, nekadašnji okoreli opozicionar, a danas jedan od prvih na SNS-ovskom frontu.

Tako je Bakarec u pomenutom tekstu koji je vrlo lako naći na internetu imao sit da se ispiše o Vučićevim psihičkim poremećajima, recidivima radikalske prošlosti, ali i njegovom unajmljivanju stručnjaka iz oblasti PR-a i marketinga kako bi delovao državnički.

Oštro je Vučića kritikovao 2013. godine, kada mu je svašta "sasuo u brk". Svoje stavove je radikalno promenio nekoliko godina kasnije, kada je 2017. godine učestvovao u kampanji Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu, komentarišući da je voljan da doprinese svojim iskustvom.

I nakon te promene je krenuo sa veličanjem lika i dela Aleksandra Vučića, toliko da je posle samo tri godine postao jedan od njegovih najvećih fanova. Nije Vučić za njega više predstavljao "drskog bukača, Šešeljevog šovinistu", sada je aktuelni predsednik za njega poetska muza, pa je zbog njega pre neki dan promenio reči čuvene pesme Laze Kostića "Santa Maria della Salute".

- Stvoreno je 200.000 radnih mesta, izgrađeno je 320 kilometara auto-puta više nego za prethodnih 40 godina i gradi se još 290 kilometara autoputeva. Imamo nisku inflaciju, rast plata i penzija. Pobedili smo koronu u dva navrata, pobedićemo je opet. Iduće godine će sigurno doći vakcina - kazao je Bakarec, da bi se odjednom ničim izazvano spojio nespojivo, oskrnavivši kultno remek-delo srpske poezije:

- Zvezdama ćemo pomeriti pute, suncima zasut seljenske stude, da u sve kute zore zarude, da od miline dusi polude, Santa Maria de la Salute, živela Srbija - rekao je pre nekoliko dana Bakarec.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati