Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 12:21 2

Igre prestola u režiji ombudsmana Pašalića

Vučičev ombudsman Zoran Pašalić, čuven po svom burnom studentskom životu koji je trajao punih 13 godina i završen prosečnom ocenom 6,73, čuven je i po tome što nikada ne miruje, pa je odlučio da dodatno proširi svoj uticaj na pravosuđe. Ovih dana intenzivno lobira da se u Visoki savet sudstva po svaku cenu izabere Svetlana Planojević, sudija Prekrsajnog suda iz Beograda, iz koga je i sam ponikao!

Pašalić se svojevremeno istakao i po postavljanju Milana Marinovića, prvo za svog naslednika na mestu predsednika Prekršajnog suda u Beogradu, a potom i za poverenika za informacije od javnog značaja.

Opštepoznato je da svuda i po svaku cenu gura svoje ljude bez obzira na njihove moralne kvalitete ili profesionalne sposobnosti. U vreme vlasti Demokratske stranke bio je blizak ekipi oko KK Crvena zvezda, koju su tada vodili Živorad Anđelković i Goran Vesić. Ovaj drugi mu je bio i glavni lobista za funkciju na kojoj je sada.

Iako mu je posao da štiti prava građana od nezakonitog postupanja vlasti, on se istakao štiteći režim od građana koji su mirno protestovali u julu ove godine. Tada je i pored postojanja video snimaka, na zaprepašćenje domaće i međunarodne javnosti zbog krvničkog prebijanja protestanata - on kao ombudsman konstatovao da nije bilo prekoračenja sile od strane Vučičevih batinaša u policijskim uniformama?!

Dok Srbija nazaduje po ocenama EU kada je u pitanju vladavina prava, ombudsman se "pravi mrtav" i ne reaguje ni na šta što se u zemlji dešava. Tako je Pašalić samo postao još jedan pazl u Vučićevoj slagalici gušenja demokratije u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati