Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

26. 10. 2020. 11:30 1

Vukadinović o ministru Tomi Moni: Mislio sam da je šala na Tviteru!

Politički analitičar i urednik Nove srpske misli Đorđe Vukadinović izjavio je u Novom danu da će ministri u novoj Vladi Srbije biti direktno potčinjeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i ocenjuje da oni "ništa neće odlučivati". "Ova Vlada nije nikakva koncentraciona Vlada, nije ni koaliciona, ovo je Vlada Aleksandra Vučića", istakao je on. Kako je naveo, za njega nije bilo nekih velikih iznenađenja prilikom izbora ministara.

Politički analitičar i urednik Nove srpske misli Đorđe Vukadinović izjavio je u Novom danu da će ministri u novoj Vladi Srbije biti direktno potčinjeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i ocenjuje da oni "ništa neće odlučivati". 

"Ova Vlada nije nikakva koncentraciona Vlada, nije ni koaliciona, ovo je Vlada Aleksandra Vučića", istakao je on. Kako je naveo, za njega nije bilo nekih velikih iznenađenja prilikom izbora ministara.

"Nije bilo mnogo iznenađenja. Meni je gospodin Momirović najveće iznenađenje. Mislio sam da je to šala na Tviteru. Međutim, posle se ispostavilo da je tačno. I posle kažu da je Tviter neuticajan. Vidite, hvalite gospodina Vučića na Tviteru, i završite kao ministar", naveo je Vukadinović i dodao da svi znaju šta je bio glavni kriterijum za izbor ministara u ovoj Vladi.

"Mnogo ljudi se slaže oko jednog. Kakvi god da su im stavovi, neki su levi, neki su desni, ali svi kažu da se odluke ove Vlade ne donose tamo. Ne donosi ih ni Ana Brbabić, a kamoli ministri. Ti ministri su su portparoli, državni sekretari i pomoćnici Vučića. Bez obzira koja im je funkcija, ovo je Vlada Aleksandra Vučića", uveren je on.

Vukadinović ukazuje da je ovo peta Vlada Srpske napredne stranke, i ocenjuje da "Vučić meša karte kako mu odgovara",

"Ova Vlada će trajati malo duže nego što smo čekali njeno formiranje. Dakle, prošlo je četiri meseca od kako su održani izbori", podvukao je Vukadinović.

Govoreći o razlogu zbog čega se ovoliko čekalo na formiranje, on smatra da su primedbe Evropske unije imale uticaj na to, kao i da je bojkot takođe uticao na odugovlačenje.

"Potvrdila se teza da su oni koji su propustili ove izbore bili u pravu. To ne voli da čuje deo opozicije koji je izašao na izbore, a režim pogotovo. I sada ovim Vučić pokušava da spase davljenike na izborima, na različite načine. Ili personalno, ili tako što im daje veštačko disanje politički i medijski, pa sada oni figuriraju kao neki opozicioni faktori", smatra Vukadinović.

On dodaje, da uprkos izbornom rezultatu, Vučić nije baš najzadovoljniji, "jer nisu prošle dve, tri liste", na koje su istraživanja ukazivala da bi mogla da se nađu u parlamentu.

"Ovo je Vlada Aleksandra Vučića"

"Dobili smo praktično jednostranački parlament. Ova Vlada nije nikakva koncentraciona Vlada, nije ni koaliciona, ovo je Vlada Aleksandra Vučića. On je u svakom deljenju sve više približava svojim sopstvenim potrebama", uveren je on.

"Mislim da je sastav Vlade Srbije Vučić u potpunosti diktirao, kako njemu odgovara personalno. I Gordana Čomić mu savršeno odgovara. I to sam predvideo i najavio, i nisam bio jedini u tome. Još u Skupštini kada se Čomić vratila u parlament i kada je predlagala povećanje kvote za broj obaveznih 'ženskih' mesta na listama za poslanike, i po tretmanu kakav je imala, ja sam tada rekao da je to kandidatura za neko ministarsko mesto", naveo je Vukadinović.

Komentarišući imenovanje Ratka Dmitrovića za ministra, Vukadinović ocenjuje da "on ne treba Vučiću personalno, ali mu treba kao figura, kao maketa".

On je ocenio da političari poput Gordane Čomić i Ratka Dmitrovića trebaju Vučiću "prema spolja" (Čomić), da mu međunarodna zajednica ne bi prigovarala o "diktaturi", i prema "unutra" (Dmitrović), zbog svog "nacionalnog, patriotskog i srpskog bekgraunda".

Vukadinović je naveo da je za njega najveće iznenađenje u izboru funkcionera bivši ministar rada Zoran Đorđević, koji nije dobio mesto u novoj Vladi Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati