Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 16:58 17

FIKUSI I MARIONETE Hotelijer ministar saobraćaja, doktorka ministarka rada!

Jasno i glasno rečeno i pokazano da je premijerka fikus i marioneta, ako je uopšte iko imao neku nedoumicu u vezi sa tim, napisala je korisnica Tvitera Maryna, reagujući na osionost Aleksandra Vučića, koji nije dozvolio Ani Brnabić da odgovori na novinarsko pitanje u vezi postavljenja Nebojše Stefanovića na mesto ministra odbrane.

Čitava medijska farsa u vezi izbora novih ministara, kao i personalnog odabira nove vlade, pokazala je još jedanput da se u ovoj zemlji donose odluke samo na bazi volje jednog čoveka.

A zapravo, možda sve to i ima smisla. Vučić je duboko svestan kvaliteta svojih saradnika. Toliko puta su ga iskompromitovali, da je sada odlučio da on govori u ime svih njih. Nije ni čudo što je izbor vlade trajao puna četiri meseca, jer, realno, Vučić je bio na mukama koga da formalno postavi na ministarska mesta. Gde god da se okrene vidi neznanje, nestručnost, primitivizam, bahatost... Zato je morao da bira na osnovu lojalnosti, poltonstva, ulizištva i spremnosti da se pogazi sopstveni integritet zarad njegove volje.
- Hotelijer ministar građevine i saobraćaja, doktorka ministarka rada, znači nema bukvalno veze ko se u šta razume, samo daj ministarstvo da zajašem - smatra Nerviosa.

Upravo tako, nema veze ko se u šta razume, a niko se ni u šta ne razume, već daj šta daš, ionako ćete biti samo marionete koje će da igraju onako kako ja sviram.

Međutim, još jedan detalj koji nije promakao korisnicima društvenih mreža. Naime, Vučić je mesto ministra prosvete ostavio upražnjeno, jer je namenjeno predstavniku SPS koji će tu ionako doći po kazni. To slikovito svedoči o odnosu Vučića prema obrazovanju. Ko šiša obrazovanje, ko se još obogatio učeći.
- Najvažnije ministarstvo u svakoj uređenoj državi je Ministarstvo prosvete. Ministra prosvete su kao nevažnog ostavili da imenuje SPS. Koliko cenimo i poštujemo tu instituciju pokazuju rezultati PISA testova - smatra funcionerka SSP, Ferida Ćustović.

Srećni nam novi ministri, bar do aprila 2022.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati