Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 16:00 4

Bahati Šarčević i šofer Đorđević kao rukom odneseni

Četiri meseca za formiranje Vlade čiji je mandat oročen na godinu i po dana najbolje odgovaraju narodnoj: kad je beg bio cicija. Međutim, mešetarenja između različitih resora, ali i iseljavanje pojedinaca iz Nemanjine 11 izgledaju toliko zamršeno da nije moguće na prvu loptu naći adekatnu narodnu izreku koja bi ih opisala.

Dosadašnji ministar za rad Zoran Đorđević, poznatiji kao šofer Jorgovanke Tabaković, ostao je bez fotelje, ustupivši mesto doktorki Dariji Kisić Tepavčević, koja se ni po cenu ministarstva neće odreći luksuza da pravi lapsuse ispred Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Tokom ministarstkog mandata, Đorđević je u najmanju ruku "briljirao". Izmislio je termin "finansista", kada su ga pitali za struku i kvalifikacije, da bi potom pomešao ekstremitete, odnosno ruke i noge sa genitalijama.

- Zakon borački koji ide, oni nisu primaoci socijalne pomoći i ne pripadaju toj kategoriji, ali na neki način su ljudi koji su se borili za ovu zemlju, koji su zbog posledica rata ostali bez određenih genitalija i ne mogu da rade, nesposobni su za rad - kazao je jednom prilikom Đorđević.

Ostaće upamćen i po skandaloznoj čestitki za 8. mart.

- Žene imaju stalno potrebu da budu voljene i kad one same ne vole. I zato često se predaju ljudima koji su im fizički nemili. Sve žene vole bogataše, jer je žena često siromah. Pametnog se boje. One uvek podlegnu jačem, a ne lepšem i umnijem. Padajući pred jakim, a ne pred dobrim i lepim žena ne razume duh i volju i ne lepotu, nego nameru - istakao je.

Takođe, ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je pokazao malo volje i elana da pregovara sa prosvetarima o bazičnim uslovima za normalno obavljanje njihove profesije, odlazi iz Vlade. Za njim će ostati njegova bahatost u komuniciranju sa novinarima, neformalnost u kontaktu sa njima, ali i relativizacija vršnjačkog nasilja obojena rečenicom "nekoj deci na čelu piše muči me", koju je Šarčević izjavio gostujući na RTS-u.

Početkom ove godine nasrnuo je na novinara koji je obavljao svoj posao, guravši mu mikrofon iz ruku.

Prema navodima medija, njega bi mogao da nasledi potpredsednik dobrano srozane Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, koji važi za iskusnog političara: takoreći tik uz Dačića, koji i dalje demantuje navode da je njegov politički kredo srozan onoga dana kada je imenovan za predsednika Narodne skupštine.

Još jedno ogromno iznenađenje, uprkos njegovom ličnom obećanju, doneo nam je Rasim Ljajić. Uprkos tome što je više puta obećavao, mnogi su mogli da se klade da će on ostati u Vladi. Ipak, Ljajić je održao obećanje.

Suma: Đorđević uvek može da sedne za volan, Šarčević da upravlja svojom privatnom školom, Ružić da bude novi Dačić, a Ljajić da se nakon pauze vrati u Nemanjinu 11.

Svaka krpa nađe zakrpu, možda bila ova narodna adekvatno opisala dolazeće i odlazeće ministre.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati