Politika

Direktno.rs

25. 10. 2020. 21:24 2

Vučić: Ekspoze Angele Merkel dvostruko duži

Ekspoze Angele Merkel je bio u papiru dvostruko duži, nego moj. Toliko o diktaturi, da ovim stručnjacima nesrećnim, koji ništa ne znaju i ne čitaju, objasnim. Dakle, 125 strana, a vi ste dobili 68, izjavio je Aleksandar Vučić, nakon što je 2016. godine, šest sati izlagao program rada svoje vlade u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Pojedini opozicioni poslanici nisu bili zadovoljni što je Vučiću bilo potrebno čak šest sati da u Narodnoj skupštini predstavi plan rada nove vlade. Odgovarajući na takve kritike, Vučić se dva puta uporedio sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je, kako je rekao, imala duplo duži ekspoze u papiru, a govorila je i dva i po sata.

- Podsetiću vas, stvar je stila koliko ćete da govorite. Jedna Angela Merkel govorila je dva i po sata. Njoj su aplaudirali stojeći 15 minuta - rekao je Vučić u odgovoru poslaniku Đorđu Vukadinoviću.

Međutim, ispostavilo se da niti je Merkel imala duplo duži ekspoze u papiru, jer uopšte nije imala ekspoze, niti je govorila dva i po sata, jer, opet, nije imala ekspoze, pa je Vučić izneo još jednu grubu laž, računajući da javnost ionako nije upućena u politički sistem Nemačke.

Naime, nemačka kancelarka Angela Merkel po treći put je izabrana na tu funkciju pred kraj 2013. godine, pošto je dobila 462 od 621 glasa u Bundestagu.
Novinari u Nemačkoj, koji prate njen i rad parlamenta, rekli su za Istinomer da Merkel nije izlagala ekspoze pre glasanja u Bundestagu, jer to inače nije praksa.

- Procedura u Saveznoj Republici Nemačkoj je takva da budući šef vlade nema takav govor u kome izlaže planove za rad nove vlade - rekao je novinar Di Tagescajtunga, Rudiger Rosig.

Inače, članom 63 Osnovnog zakona, odnosno Ustava Nemačke, predviđeno je da Bundestag glasa o izboru kancelara, na predlog predsednika države, ali bez rasprave.
Merkel je nakon formiranja vlade imala govor od oko sat vremena, kaže Rosig i dodaje da nemačka kancelarka najduže govore drži na partijskim sastancima, ali da i ti govori traju oko sat vremena.

Novinari u Nemačkoj, takođe, ne znaju za “ekspoze u papiru” Angele Merkel i uveravaju da takav dokument ne postoji.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati