Politika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 17:26 12

Novi ministar osuđen za mobing, pa Apelacioni sud poništio odluku

Ratko Dmitrović iz SPAS, koji je i bivši glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, biće ministar u novoj Vladi Srbije, a dobiće resor kojim će biti zadužen za brigu o porodici, deci i demografiji. Međutim, veliko je pitanje da li je on prava osoba za tu funkciju, budući da je 2016. godine osuđen za mobing, da bi godinu dana kasnije Apelacioni sud poništio odluku i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Mediji koje uređuje Aleksandar Vučić su danas, kao po diktatu, brže-bolje objavili da će jedini ministar iz redova Šapićevog SPAS-a u novoj Vladi Srbije biti Ratko Dmitrović.

Reč je o čoveku koji je u redove ove stranke došao iz Večernjih novosti, gde je bio glavni i odgovorni urednik, a radeći u ovom dnevnom listu bio je osuđen zbog sprovođenja mobinga nad novinarkom Jelenom Jovović, navodi se u presudi obelodanjenoj 2016. godine.

Takođe, zbog Dmitrovićevog mobinga su Večernje novosti morale da plate novinarki 300.000 dinara, i to zbog "nanetog duševnog bola, povrede časti i ugleda".

Ipak, godinu dana kasnije Apelacioni sud je ukinuo presudu Višeg suda iz 2016. po kojoj je Ratko Dmitrović osuđen za mobing i vratio slučaj na ponovno suđenje, saopštilo je 2017. Udruženje novinara Srbije (UNS), a preneo je N1.

U obrazloženju ukidajuće presude Apelacionog suda, donete 9. avgusta 2017, u koju je UNS imao uvid, navodi se da je "nejasno zbog čega je prvostepeni sud zaključio da je prema tužilji izvršeno zlostavljanje".

Takođe, na dušu Dmitroviću se stavljaju i diskriminišuće izjave, među kojima je ona na Tviteru, gde se obratio damama koje se bore za ljudska prava.

- Zbog čega među feministkinjama i "borkinjama" za ljudska prava nema nijedne izrazito lepe žene? - napisao je svojevremeno Dmitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati