"RASTURIĆU IH MALJEM U GLAVU" Je l' ovo rečnik jednog predsednika? | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 12:10 64

"RASTURIĆU IH MALJEM U GLAVU" Je l' ovo rečnik jednog predsednika?

Ko ste vi bando mafijaška da reketirate? Ko vam je dao pravo za to? To ne sme niko. Neko se suprotstavi, pa ne zna kako će da se završi. E sad ćemo da vidimo kako će da se završi i da vidimo da li ste jači od države. Trudiću se da tu bandu rasturimo direktnim udarcima u glavu. Maljem u glavu - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a njegovo obraćanje su objavile sve televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Vučić je već nekoliko puta objavljivao rat mafiji i huliganima, "obračunavao se sa njima", međutim, reči koje je koristio prosto više priliče mafijašu, nego predsedniku države. Da li je realno da je javnost Srbije sinoć u obraćanju uživo, koje su prenele sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, slušala ovakav rečnik?

U kakvoj Srbiji mi to živimo?

Na predsednikove pretnje, iako ni one ne priliče bilo kome ko je na nekoj javnoj funkciji, a naročito ne predsedniku jedne države koji predstavlja narod, navikli smo, međutim, na ovako teške reči teško da će iko ko želi zdravu zemlju moći da se navikne. Ikad! 

 

Vučićeva slaba strana su očigledno kriminal i korupcija, jer ako se podsetimo, SNS od samog dolaska na vlast uporno priča da će da se "obračuna" upravo sa kriminalom i korupcijom. Međutim, od tog obećanja do danas došli smo do činjenice da su upravo kriminal i korupcija ključne tačke koje koče pregovore za ulazak Srbije u Evropsku uniju. 

Ne treba zaboraviti da je upravo borba protiv korupcije osnovni preduslov za pristupanje Srbije, kao zemlje kandidata.

Iako je Vlada Srbije postavila kao zadatak "nultu toleranciju" na korupciju, prema izveštaju Evropske komisije o Srbiji za 2019. godinu "korupcija je sveprisutna u mnogim sferama i nastavlja da zabrinjava".

- Potrebna je snažna politička volja kako bi se problem korupcije rešio na delotvoran način, kao i snažan odgovor tužilaštva i sudstva na slučajeve visoke korupcije. Srbija treba naročito da: poboljša konkretne rezultate kada je reč o istragama, optužnicama i pravosnažnim presudama u slučajevima visoke korupcije, uključujući zaplenu i oduzimanje imovine stečene kriminalom; primeni zakon koji se odnosi na Agenciju za borbu protiv korupcije i uskladi ga sa evropskom praksom, međunarodnim sporazumima i preporukama tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GRECO), kako bi se ojačala uloga Agencije kao ključne institucije za delotvorniju borbu protiv korupcije; izvrši procenu dosadašnjeg uticaja anti-korupcijske politike kako bi se usvojila nova ambiciozna strategija i akcioni plan.

Imajući sve ove činjenice u vidu, teško da će Evropska unija istolerisati borbu protiv korupcije i kriminala "maljem u glavu". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 64

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neophodna higijena

Zoran Živković [06.04.2021.]


Video dana

Idioti sa Kariba

Anketa

Ko će prvi da izda Aleksandra Vučića?

Rezultati