Politika

[ Izvor: Beta ]

25. 09. 2020. 12:40 1

"Nema izbora u DS zakazanih za subotu"

Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da nijedan uslov za unutarstranačke izbore, koje je za sutra zakazala frakcija te stranke, nije ispunjen i da taj postupak počiva na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika.

- Mala grupa sadašnjih i bivših funkcionera DS već duže vreme planira da u subotu, 26. septembra 2020. godine, organizuje događaj koji naziva unutarstranačkim izborima. To nisu i ne mogu biti izbori za rukovodstvo DS, jer je Statut DS jasan po pitanju načina raspisivanja izbora, kandidovanja, organizovanja kampanje i samog dana izbora - piše u saopštenju. 

DS naglašava da u subotu "nema izbora" jer nijedan od neophodnih uslova za raspisivanje izbora nije ispunjen.
- Predsednik DS dr Zoran Lutovac više puta je razgovarao sa onima koji su se upustili u protivpravne aktivnosti, pozivao na razum i poštovanje akata i procedure, ali predstavnici ove grupe ostali su pri istom stavu – insistiranju na lažnim izborima, svesnom i namernom kršenju Statuta i obmanjivanju javnosti - navela je DS.

Ocenjeno je da ukoliko bi umesto Lutovca za zastupnika stranke bio imenovan bilo ko drugi na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika, taj postupak bi počivao na lažnom predstavljanju, falsifikovanju pečata i jasnoj nameri da se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave umeša u nezakonite radnje, i tada bi svi uključeni u ovaj proces na kraju snosili pravne posledice za svoje (ne)činjenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati