Politika

Direktno.rs

23. 09. 2020. 22:46 3

"Suočavamo se sa problemima, ne pristajemo na poniženja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se na Generalnoj debati u okviru 75. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, poručio da Srbija snažno podržava multilateralizam i principe sadržane u Povelji UN. Ukazao je da se Srbija suočava sa problemom u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta, odnosno naporima da se i pored svih prepreka reši pitanje Kosova i Metohije.

- Verujemo da će posle dugog i teškog dijaloga moći da se dođe do rešenja, ali budite uvereni da Srbija nikada neće pristati na poniženja. Za nas nije prihvatljivo bilo šta što nije kompromis, a kompromisom obe strane moraju biti podjednako zadovoljne ili nezadovoljne - poručio je Vučić.

Naglasio je, kao predstavnik države i naroda koji je podneo ogromna stradanja i žrtve u borbi protiv nacizma i fašizma, značaj obeležavanja 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

Vučić smatra da pandemija kovida 19 snažno potvrđuje potrebu i nužnost postojanja i jačanja uloge Ujedinjenih nacija, čije specijalizovane agencije i organizacije poput SZO imaju nezamenjivu ulogu.

- Ujedinjene nacije kakve su nam potrebne, kako danas, tako i u budućnosti, moraju biti prilagođene novonastalim okolnostima i spremne za zajednički odgovor na izazove savremenog doba. Novonastala realnost u svetu predstavlja još jedan dokaz da savremeni izazovi ne poznaju granice država - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati