Politika

Direktno.rs

23. 09. 2020. 11:16 0

"Vučić se mešanjem u CG zalaže za organizovani kriminal"

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović pozvao je danas predsednika Aleksandra Vučića da prestane sa uplitanjem u formiranje nove crnogorske Vlade kojim nastoji da zaštiti pozicije tamošnjeg predsednika Mila Đukanovića.

- Mešanje u formiranje crnogorske vlade na strani Đukanovića je zalaganje za organizovani kriminal, privatnu državu, autokratiju, ali i za potiranje SPC u Crnoj Gori. Vučić nema mandat od građana Srbije da to radi - rekao je Veselinović.

Kako je naveo u pisanoj izjavi, Vučić time ugrožava odnose crnogorskog i srpskog naroda i buduće odnose dve zemlje.

- Vrlo je jasno, što pokazuju javne i nejavne aktivnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića da režim Aleksandra Vučića koristi sve modele da u ključnim resorima postavi ljude od svog poverenja ili da, u suprotnom, Vlada ne bude formirana. To ujedno znači i zaštitu većine dosadašnjih pozicija korumpiranog režima dosadašnje vlasti - naveo je on.Veselinović je ukazao da je "poseban udar režimskih medija u Beogradu" usledio nakon izjave potencijalnog mandatara Ranka Krivokapića o čvrstim vezama Vučića i Đukanovića.

- Režimski mediji iz minuta u minut plasiraju političke smicalice, iz kuhinje Bebe Popovića, kako bi Krivokapića proglasili protivnikom i neprijateljem Srba. Taj udar usmeren je i na vladike i sveštenstvo SPC u Crnoj Gori, što je apsurdno - naveo je Veselinović.

On je podsetio da je Vučić ranije tvrdio da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja Crna Gore, dok je na delu bio napad na SPC i njenu imovinu, i dodao da se sada meša na strani "svog partnera Đukanovića", koji je sada u političkoj opasnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati