Politika

[ Izvor: KoSSev ]

18. 09. 2020. 16:21 0

Dijalog Beograda i Prištine gotov do kraja godine?

Savetnik kosovskog premijera Džavit Bećiri otkrio je da su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron rekli da bi dijalog između Kosova i Srbije trebalo da bude završen do kraja godine.

To je rekao na RTV Dukađini, gde je, između ostalog, kazao i da bi dijalog trebalo da se završi uzajamnim priznanjem, prenosi KoSSev.

- Sva pitanja o kojima će se razgovarati i svi drugi mogući sporazumi ostaće na svom mestu ukoliko ne bude priznanja od strane Srbije. Kosovo nema obavezu da se pridržava bilo kog sporazuma ako nema priznanja Srbije - rekao je on.

Bećiri je rekao i da je od Merkelove i Makrona jasno naznačeno da proces dijaloga ne bi trebalo da bude beskrajan.- Na sastanku uz posredovanje Merkelove i Makrona postalo je jasno da ovo nije beskrajan proces. Kraj godine se takođe pominje kao kraj procesa. Dakle, postoji krajnji rok do kada bi dijalog trebalo da se zaključi - dodao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati