Politika

Direktno.rs

16. 09. 2020. 21:12 9

Vučić: Izabran sam uz najveću podršku u savremenoj istoriji

Ja kao predsednik Republike, izabran uz najveću podršku, rekao bih u savremenoj srpskoj istoriji, imam pravo da ukažem narodu na katastrofalne posledice činjenice da mi nemamo decu i da nemamo budućnost, izjavio je Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije, marta 2018. godine.

Kako su neistine postale manir Aleksandra Vučića, on više ni ne oseća trenutak kada ih izgovara, neistine prosto izleću iz njegovih usta. Tako je svoju pobedu na predsedničkim izborima, na kojima je osvojio 2.012.788 glasova, predstavio kao najveću u savremenoj srpskoj istoriji.

Ako bismo savremenu istoriju računali od 2012. godine, Vučić bi imao šanse da ubeleži i po koju istinu u spisak svojih izjava. No, verovali ili ne, istorija je nauka i tačno se zna da savremena istorija započinje od Prvog svetskog rata, 1914. godine.

Ako izuzmemo period monarhijskog uređenja i komunističko doba, kada nisu postajali izbori za šefa države, počevši od 1990. godine, kada su raspisani prvi višestranački predsednički izbori, u decembru, dva kandidata su imala bolji izborni rezultat od Aleksandra Vučića i izabrani uz veću podršku.

Najpre je to bio Slobodan Milošević, koji je na tim izborima osvojio 3.285.799 glasova, dok je dve godine kasnije, na decembarskim izborima, za Miloševića je glasalo 2.515.047 birača.

U drugom krugu predsedničkih izbora 2008. Boris Tadić je dobio 2.304.467 glasova, što je opet više od Vučićevog rezultata 2017. Čak je i Tomislav Nikolić, koji je izgubio ove izbore od Tadića i dobio 2.197.155 glasova podrške, bolje prošao od Vučića 2017. godine.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati