Politika

Direktno.rs

12. 09. 2020. 14:36 7

"Poručite Vučiću da sam ja prva nominovana za Nobela"

Zaboravih danas u Jutarnjem programu Nove S da kažem ako Vučic kaže da je on "prvi u istoriji" predložen za Nobela za mir (u stvari Trampova kampanja), molim da mu se odgovori da sam ja prva bila predložena za Nobela. Koliko da mu zapušimo usta ako krene da se puvaka, napisala je na Tviteru sociološkinja Vesna Pešić, bivša ambasadorka Srbije u Meksiku.

Magnus Jakobson, publicista iz Švedske, zvanično je nominovao Donalda Trampa i vlade Srbije i Kosova, za Nobelovu nagradu za mir, nakon potpisanog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa u Vašingtonu.

Režimski mediji ovo su dočekali hvalospevima na račun Vučića, podvlačeći njegovu istorijsku ulogu, diplomatska umeća i državničke mudrosti, te opet spinuju kako je Vučić "prvi u istoriji" koji je iz Srbije predložen za ovo najviše svetsko priznanje.

Na sve ovo reagovala je Pešićeva, koja je gostovala u Jutarnjem programu Nove S, rekavši da je lako dobiti kandidaturu, ali je teško dobiti samu nagradu.

- Najviše je tom nagradom bio opsednut Tito, ali nije uspeo da je dobije. A ovo sa Trampom je predizborna kampanja, sad kad rekonstruišemo prethodne događaje, vidimo da je napravio ceo plan sa sastankom u Vašingtonu. Sve je imalo za cilj ovu nominaciju za Nobelovu nagradu za mir - istakla je Vesna Pešić.

Ona je istakla da je bila prva sa ovih prostora koja je još 1997. godine bila nominovana za Nobelovu nagradu za mir, te da joj je Zoran Đinđić zavidio na tome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati