Politika

[ Izvor: Danas ]

10. 09. 2020. 14:16 8

SUKOB U VLASTI SNS traži da Dačić ide u opoziciju

"Ako bi bio SPS bio u opoziciji, imali bismo uravnoteženu političku scenu. Vreme je i da se Dačić povuče. On je na čelu stranke gotovo dve decenije. To nije normalno" rekao je Bratislav Jugović, novi poslanik SNS.

 

Odgovarajući na pitanje da li može da se pretpostavi za koju će vladu i kog premijera glasati u Skupštini, Jugović kaže da će biti „premijer biti žena“.

- U ovoj konstelaciji snaga u parlamentu, Branko Ružić mogao bi biti lider pristojne opozicije i političar koji bi se nametnuo kao alternativna vlasti. S druge strane, građani su u dobroj meri ukazali poverenje Aleksandru Šapiću. Njegov rezultat je veoma dobar, s obzirom na to da je prvi put učestvovao u parlamentarnim izborima. To znači da su nam građani poručili da i Šapićevi poslanici trebaju da budu deo skupštinske većine koja preuzima odgovornost za sprovođenje politike Aleksandra Vučića - rekao je Jugović za portal Karakter. 

 
 

Na pitanje za kojim političarom žali zato što na proteklim izborima nije ušao u parlament, Jugović koji kaže da će se zalagati za ukidanje izbornog prava u dva odsto za stranke, odgovara da bi bilo lepo da su mladi iz opozicionih snaga ušli u parlament. 

- Među njima su veoma talentovani Pavle Grbović iz PSG i Aleksandar Šešelj iz SRS-a. U parlamentu neće biti Novice Antića iz Metle, Milice Đurđević Stamenkovski i mnogih drugih. Međutim, u parlament ne može da vas ugura "nevidljiva ruka", već u njega ulazite iskljušivo voljom birača.  Svoju snagu u narodu Vučić je pozajmio omladini SNS. Žao mi je što u političkoj borbi u Skupštini Srbije naspram omladine SNS neće učestvovati studenti iz pokreta Jedan od pet miliona.  Uvek imam razumevanje za studente, pa i kad nisu u pravu. To je moj način da zavidim mladosti kojoj ne mogu da se vratim - kaže poslanik SNS. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati