Politika

[ Izvor: Beta ]

04. 09. 2020. 09:51 0

"Pismo poslanika EP je ohrabrenje građanima, ne strankama"

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" Nebojša Zelenović izjavio je da otvoreno pismo evroparlamentaraca pred ponavljanje izbora u tom gradu predstavlja ohrabrenje građanima "da mogu slobodno" da glasaju, a ne ohrabrenje bilo kojoj stranci.

Osam poslanika Evropskog parlamenta, među kojima i Tanja Fajon, uputili su otvoreno pismo u kojem su naveli da je neregularna atmosfera u kojoj će se ponoviti izbori u Šapcu,  a to je premijerka Srbije Ana Brnabić kritikovala i ocenila da se na taj način "mešaju u unutrašnja pitanja Srbije".

- Vrlo je važno što su ugledni predstavnici EP podržali ono što se u Šapcu radi jer mi istrajavamo na zaštiti evropskih vrednosti - kazao je Zelenović za dnevnik "Danas".

Naglasio je da ne razume kritike Ane Brnabić na to pismo i ponovo izneo tvrdnje da je Srpska napredna stranka zastrašivala građane i dovela do brojnih neregularnosti na izborima održanih 21. juna.

- Premijerka je pričala 15 minuta na nacionalnoj frekvenciji o tome kako nije u redu da evroparlamentarci podrže Šabac. A u redu je kad Vučić ide kod Angele Merkel tri dana pred izbore. To je njima u redu - dodao je Zelenović.

Gradski izbori u Šapcu na 27 biračkih mesta biće ponovljeni u subotu, a poništeni na tim glasačkim mestima zbog nepravilnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati