Politika

Direktno.rs

25. 08. 2020. 21:36 1

Vučić 2014: Kula Beograda na vodi gotova do 2016!

Već krajem februara, najkasnije 1. marta 2015. krećemo u izgradnju prve A faze celog projekta Beograd na vodi. To će biti četiri velika objekta plus najveći šoping mol na celom Balkanu, plus Beogradska kula, najveći, najlepši, najvažniji objekat koji će predstavljati novi land mark Beograda. I mi smo se dogovorili da već pre kraja 2016. godine, da spolja, Beogradska kula bude potpuno gotova - kazao je u junu 2014. godine sadašnji predsednik države, a tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Kasnije je završetak ove građevine prolongirao i rekao da će biti gotova do 2019. godine. Već smo u drugoj polovini 2020, a sa izgradnjom Kule Beograd jedva da se otišlo dalje od temelja.

Prilikom obilaska gradilišta Beograda na vodi u decembru 2016. godine, Vučić je upitan zašto je prekršio obećanje i zbog čega Beogradska kula nije do sada gotova kako je on to najavljivao 2014. 

- Nemoguće je bilo da Kula Beograd do 2016. bude završena… Ne znam… Mislio sam da može, da iždžiglja, da se digne. Kao što vidite diže se do desetog sprata. Prosto, nemoguće je da bude završeno, nemoguće je da radovi tako kratko traju. Ovo će da bude tek u martu 2018, u aprilu. Jel tako Siniša? Ne može ranije da bude završeno. (…) A sad krećemo u decembru, izgradnja tornja velikog tako da, mislim da smo tu sve u okviru rokova, je li tako Siniša? - našao se Vučić u "neobranom grožđu", sve vreme se obraćajući tadašnjem gradonačelniku Siniši Malom.

Od marta i aprila 2018. prošlo je dve godine i nekoliko meseci. Pogađate, kule nigde nema.

Štaviše, Vučiću nije nimalo bilo neprijatno zbog prekršenih obećanja, već je početkom ove godine tokom obilaska Beograda na vodi kazao da je zadovoljan kako teku radovi Beogradske kule i da napreduju "fantastičnom brzinom".

- Prvi put obilazak Kule Beograd koja napreduje fantastičnom brzinom. Srećan što sam sa vrednim radnicima mogao da podelim radost zbog izgradnje najlepšeg kompleksa u Jugoistočnoj Evropi - dodao je Vučić.

U pozadini se mogu videti koliko zasita napreduju radovi na Kuli, koja je trebalo da bude završena još pre četiri godine.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati