Politika

Direktno.rs

13. 08. 2020. 21:07 11

Vučić: Srbiji treba predsednik koji neće da bude na čelu SNS (VIDEO)

"Nama je potreban predsednik koji neće da vodi negativnu kampanju, koji će da ujedini narod i koji neće da bude predsednik Srpske napredne stranke", rekao je samouvereno Aleksandar Vučić pre osam godina, da bi 2015. obećao da "neće da bude prvi čovek stranke kada više ne bude premijer". Međutim, kao i mnogo puta pre toga, nije ispunio obećanje.

Prazna obećanja, megalomanske najave, laži... Sve to je obeležilo osmogodišnju vladavinu Aleksandra Vučića, koji je u tom periodu prošao put od prvog potpredsednika Vlade, preko premijera do predsednika. I u svim tim ulogama se pitao za sve i često je davao obećanja od kojih mnoga nije ispunio.

Malo po malo, i dođosmo do Vučićeve 12. laži, koja i dalje odjekuje u ušima svih onih koji imaju malo duže pamćenje. Jer, sadašnji predsednik Srbije je političkim protivnicima često spočitavao što obavljaju funkciju prvog čoveka stranke i države, te je pre osam godina rekao da je cilj predsednika da ujedini Srbiju.

- Nama je poteban predsednik koji će da ujedini Srbiju, koji neće da vodi negativnu kampanju i koji neće da bude predsednik Srpske napredne stranke - rekao je tada Vučić u televizijskom duelu sa Draganom Đilasom.

Tada je mislio na Tomislava Nikolića, koji je zaista posle postavljanja na funkciju predsednika države preuzeo čelo stranke Aleksandru Vučiću. A Vučić je slično obećanje dao 2015. godine, kada je prvi put najavio da bi mogao da se povuče sa funkcije predsednika SNS.

- Neću nikada biti teret SNS, sa politikom stranke sam već negde završio, jer kad ne budem više premijer, neću biti ni predsednik stranke - rekao je Vučić.

Eto, od tog njegovog obećanja je prošlo pet godina, on je u međuvremenu i postao predsednik države (na izborima 2017. godine), pa je evidentno da je ono što je obećao i za šta se zalagao palo u vodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati