Politika

Direktno.rs

07. 08. 2020. 19:01 23

NOVA VLADA 3. NOVEMBRA Vučić se sprda sa državom, građanima i partijom

Potrebno mi je malo vremena, ali ustavni rok je 3. novembar, ali će ona biti formirana pre toga. Ne znam otkud sekiracija? A njima koji se sekiraju je svejedno, izneće desetine laži - istakao je, između ostalog, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na konferenciji za medije koja će ostati upamćena kao spektakularna zbog izraza koje je upotrebljavao, a koji svakako ne priliče prvom predstavniku naroda jedne države. Kako okarakterisati ove reči osim kao sprdnju, imajući u vidu da ništa nije neizvesno i da je za formiranje Vlade u ovom slučaju potrebno svega nekoliko dana, a ne nekoliko meseci.

Đubre, peder, picousti... bile su reči koje je Vučić upotrebljavao, iznerviravši se u jednom momentu zbog načina na koji ga oslovljava dobar deo građana Srbije.

Kasnije se ipak vratio na ozbiljnije teme, najavivši da će u naredne dve nedelje biti nastavljeni razgovori o formiranju Vlade. Međutim, ni u tom slučaju nije moglo bez "dramaturgije".

- Potrebno mi je malo vremena, ali ustavni rok je 3. novembar, ali će ona biti formirana pre toga. Ne znam otkud sekiracija? A njima koji se sekiraju je svejedno, izneće desetine laži - kazao je Vučić, zaprepastivši veliki deo nacije.

Kako će neko iole slobodnomisleći građanin da protumači njegove reči osim kao bahatost, sprdnju, za**banciju... Za**banciju sa sopstvenim narodom, sopstvenom strankom i državom.

Tačno je da je zakonski rok za formiranje Vlade 90 dana od konstituisanja parlamenta, ali postavlja se pitanje čemu toliki rok u ovom slučaju kada je gotovo sve izvesno.

Posle izbora 21. juna koji su ličili na sve, samo ne na ono kako bi zaista zakonski trebalo da izgledaju, SNS je osvojila 60 odsto glasova usled bojkota velikog dela opozicije i neizlaska na izbore više od polovine građana Srbije.

U parlament je osim SNS ušla i SPS, dosadašnji koalicioni partner vladajuće stranke, a zahvaljujući obaranju cenzusa sa pet na tri odsto, u Skupštini će sedeti i predstavnici liste SPAS Aleksandra Šapića.

Umesto da nikad ranije bude završena celokupna farsa oko formiranja Vlade, na delu kao i obično vidimo dramu. Čas se Vučić i Dačić prepucavaju i šalju "skrivene" poruke preko medija, čas su u velikoj ljubavi.

Čas Vučić razgovara sa Šapićem u "muškim temama", čas su blizu koalicije, čas su u svađi.

Sve izgleda kako bi se verovatno stvorio privid neizvesnosti, kao da su barem šest partija prešle cenzus, pa traju dogovri, kalkulacije, političke igre... 

Neizvesnosti zapravo nimalo nema. Jasno je da će se Vučić za sve pitati, da će poslušnike nagraditi, a ove druge kazniti. Reklo bi se da nikakve dileme nema oko formiranja Vlade, pa samim tim nema potrebe da građani čekaju raplet dirigovane dramaturgije sa Andrićevog venca. Jer ukoliko Vlada zaista bude formirana 3. novembra ili nekoliko dana ranije, kako drugačije to protumačiti osim kao sprdnju sa svim i svačim, a najviše sa zdravim razumom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati