Obradović: Ova vlast mora da padne do 2022. | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

[ Izvor: Beta ]

05. 08. 2020. 14:51 11

Obradović: Ova vlast mora da padne do 2022.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović potvrdio je danas za Betu da taj pokret neće biti deo Udružene opozicije Srbije, i ocenio da sadašnja vlast mora pasti pre sledećih redovnih izbora za Skupštinu Beograda i predsednika Srbije koji bi trebalo da se održe 2022. godine.

- Pozdravljam formiranje Udružene opozicije Srbije i očekujem da će Srpski pokret Dveri biti partner novog opozicionog saveza u brojnim pitanjima koja se tiču odbrane bazičnih demokratskih vrednosti u našem društvu. Bez obzira što Dveri neće biti deo Udružene opozicije Srbije, nema razloga da ne nastavimo tehničku saradnju u borbi za slobodu medija i demokratske izbore - rekao je Obradović.


On je naveo da niko ne može sam da pobedi ovu vlast i da je saradnja opozicionih stranaka neophodna.

Po njegovim rečima, Dveri su otvorene za razgovore o jedinstvenoj opozicionoj izbornoj listi za vanredne parlamentarne izbore i gradske izbore u Beogradu, kao i oko zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima.

- Ali, nema čekanja dve godine do nekih sledećih izbora koji će ponovo biti farsa i laž. Ova vlast mora da padne što pre i zato smatram da treba nastaviti sa protestima i svim vidovima građanske neposlušnosti kako bismo izdejstvovali vanredne izbore na svim nivoima, jer su svi drugi kanali da se izrazi narodno nezadovoljstvo zatvoreni - objasnio je lider Dveri.


Na pitanje Bete kako vidi mirno rešenje društvene i političke krize, Obradović je rekao da su formiranje prelazne Vlada i novi izbori na svim nivoima za 9-12 meseci jedini izlaz iz sadašnje situacije u kojoj se Srbija nalazi.

- To treba da bude cilj tehničke saradnje unutar opozicije: zajednička borba za demokratiju, a individualno svako da predstavi svoj program. Jer, nije više dovoljno biti protiv Vučića već treba predstaviti građanima alternativu i šta dolazi posle Vučića, i kako ćemo garantovati da neće sve ostati isto. Smena ove vlasti nije dovoljna već nam je potrebna promena kompletnog korumpiranog političkog sistema u poslednjih 30 godina - ocenio je Obradović.

Na pitanje Bete zašto Dveri nisu ušle u novi politički savez Udružena opozicija Srbije, Obradović je podsetio da su Dveri pre dve godine ušle u Savez za Srbiju (SzS) zbog programa u 30 tačaka koji je ponudio kompletnu alternativu ovoj vlasti.


- Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji SzS i više ne važi 30 tačaka, smatrali smo da nema razloga da ulazimo u novi politički savez bez jasnog programa već da je dovoljna tehnička saradnja. U nastupajućem periodu Dveri će delovati mnogo samostalnije nego do sada - naveo je on.

Na pitanje Bete šta će biti prioriteti Dveri u narednom periodu, Obradović je kazao da je ideja da predstave politički program koji će se u određenim segmentima razlikovati i od vlasti i od opozicije.

- Takođe, želimo da predstavimo i nove ljude u politici, jer Dveri nikada nisu bile na vlasti i u tom smislu imamo da ponudimo stručne i poštene ljude koji donose konkretne javne politike: počevši od borbe protiv kriminala i korupcije preko porodične politike do ekonomskog patriotizma - naveo je predsednik Dveri.

Kada je u pitanju borba za očuvanje Kosova i Metohije (KiM) u sastavu Srbije, Obradović je istakao da je Srbiji potreban jedan ustavobraniteljski pokret.

- Partnere za ovu borbu tražićemo kako u Udruženoj opoziciji Srbije i drugim kolegama iz opozicije koji su za odbranu KiM u sastavu Srbije, ali i među biračima i pristalicama vladajućih stranaka, posebno SNS i SPS, jer su i oni većinski protiv priznanja lažne države Kosovo i razgraničenja za šta se zalažu njihova rukovodstva - zaključio je Obradović u razgovoru za agenciju Beta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

OUT OF SERVICE

Zoran Živković [16.09.2020.]


Video dana

Slonov kamen, Island

Anketa

Gde vidite sebe za dve godine?

Rezultati