Politika

Direktno.rs

05. 08. 2020. 09:49 1

"Dveri od septembra samostalno"

"Pokret Dveri ne može biti deo novog političkog saveza opozicije ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije", poručio je danas potpredsednik Dveri Ivan Kostić i, komentarišući vest o stvaranju Udružene opozicije Srbije, od septembra najavio samostalnu politiku Dveri.

- Mi smo ušli u Savez za Srbiju zato što je on počivao na 30 programskih tačaka, među kojima su mnoge uvrštene iz našeg programa. Za nas su posebno bile važne dve tačke posvećene Kosovu i Metohiji u kojima se jasno naglašavalo poštovanje Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 SB UN, kao i nepristajanje na bilo kakvo priznanje lažne države Kosovo i referendum na tu temu - saopštio je pokret Dveri, prenoseći Kostićevu izjavu.

Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji Savez za Srbiju i više ne važi pomenutih 30 tačaka, predsedništvo Dveri je donelo odluku da ne budemo deo tog novog opozicionog saveza i da svoju dalju političku aktivnost nastavimo nezavisno, naveo je Kostić.


On je najavio da će pokret Dveri ostati spreman "za tehničku saradnju sa svima u opoziciji oko zajedničke borbe za slobodu medija i demokratske izbore", ali je svoj put dalje nastaviti samostalno.

- Za smenu aktuelne vlasti potrebna je saradnja unutar opozicije, ali to ne znači da treba da se utopimo u neku novu opozicionu platformu koja nema jasno definisane stavove po ključnim nacionalnim i državnim pitanjima. Za nas je u ovom trenutku prioritet odbrana Kosova i Metohije u sastavu Srbije i saradnja sa svima koji dele taj naš stav, kao i odbrana svetinja, srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori - objasnio je Kostić.

On je naveo da su među političkim temamam kojima će se posvetiti pokret Dveri "odnos između Matice i dijaspore, porodična politika, borba protiv kriminala i korupcije, podrška domaćoj privredi i poljoprivredi", kao i potpuno novi pristup stubovima društva: kulturi, obrazovanju i nauci, zdravstvu i zaštiti životne sredine".

Kostić je najavio da će početkom septembra biti predstavljena "nova verzija starih Dveri, sa novim programom i novim ljudima koji mogu da nose tu preko potrebnu smenu političkih generacija u Srbiji".

- U mnogo čemu razlikujemo se i od vladajućeg režima i od opozicije, a kao oni koji nikada nisu bili na vlasti imamo potencijal da ponudimo jednu potpuno novu politiku. Ovo će biti jedan veliki novi početak za Srpski pokret Dveri i očekujem da će zainteresovati mnoge stare i nove pristalice i saborce da nam se priključe - ocenio je Kostić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati