Politika

Direktno.rs

10. 07. 2020. 10:18 9

Opozicija: I večeras zajedno protiv bezumlja, za slobodu

Sinoćni protest u Beogradu bio je miran, bezbedan i bez nasilja. Režim je huliganima dao slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije. Sinoćni protest bio je prirodno stanje stvari. Baš onako kako bi izgledala i prethodna dva protesta da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama - navodi se u saopštenju Srpske opozicije, koja je od prvog dana podržala građanske proteste protiv režima.

U saopštenju se dodaje da su građani Srbije u četvrtak imali jedan skoro normalan dan kada je Vučić bio van zemlje i podalje od prekidača kojima se poigrava protestima, epidemijom i životima ljudi.

- Zamislimo takve dane. Izborimo se za takve godine. Građani Srbije, budimo i večeras zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode - navode iz opozicije.

Ističe se takođe da je sasvim očigledno da se neko "igrao sa prekidačima sa kojima je u igru ubacivao naizmenično huligane i policiju" kako bi brutalnim nasiljem rasterao građane.

- Nije uspeo. Građani su izdržali pritisak i batine i sinoć jasno pokazali u kakvoj zemlji žele da žive. U zemlji u kojoj vlast ne može da ih ponižava i pritvara policijskim časom, u kojoj policija sprovodi zakon, a ne hir pomahnitalog vladara, u kojoj epidemiju suzbijaju ljudi od imena i reči, a ne udvorice - navode iz Srpske opozicije.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati