Politika

07. 07. 2020. 19:27 11

"Novi policijski čas iživljavanje režima nad građanima"

Savez za Srbiju u svom saopštenju ocenjuje da je najava Aleksandra Vučića o najnovijim merama ograničenja zabrane kretanja i policijskog časa u trajanju od tri dana nakon ekspanzije epidemije, koja je posledica održavanja lažnih izbora i masovnih sportskih događaja, nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima Srbije.

Nakon lažnih izbora vraća se policijski čas, na šta smo upozoravali. Reč je o prevari građana najnižeg moralnog nivoa. Zbog lažnih podataka kojim su obmanjivani građani režim mora da krivično odgovara , kao i članovi Kriznog štaba.

Ukazivali smo, moglo bi se reći i molili, da se ne organizuju izbori u epidemiološki rizičnim uslovima, dok epidemija traje. Protivili smo se masovnim skupovima, poput utakmica na kojima je prisustovalo desetine hiljada ljudi. Državno rukovodstvo sve vreme davalo je loš primer građanima

U međuvremenu je istekao mandat Narodne skupštine i Vlade i Vučić je neustavno preuzeo svu vlast.

Pre proglašenja vanrednog stanja pojedini članovi Kriznog štaba ismevali su se korona virusu, nakon toga imali smo najrigoroznije mere ograničenja kretanja i ograničavanja prava građana. A posle je državni vrh davao primer neodgovornog ponašanja i pokazao totalni amaterizam i nedoraslost problemu. 

Savez za Srbiju još jednom traži da se formira Krizni štab od stručnih ljudi koji će upravljati krizom povodom epidemije, a da se Aleksandar Vučić izuzme od donošenja odluka za koje je nestručan, a posebno zato što je evidentno psihološki nestabilan i nenadležan.

Sve ovo predstavlja novo kršenje Ustava i konačno  preuzimanje vlasti od jednog čoveka i uvođenja diktature, kroz zloupotrebu epidemije.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati